Recept; Gekaramelliseerde uien

Recept; Gekaramelliseerde uien

door | Recept

Zachte, zoete en smaakvolle uien krijg je door ze te karamelliseren. Bij karamelliseren wordt suiker omgezet in karamel. Uien bevatten van nature suiker en daardoor hoef je geen suiker toe te voegen. Superlekker, gezond en verrukkelijk bij stamppotten en vleesgerechten. De gouden succesformule bij het karamelliseren van uien, is tijd. Zorg goed voor jezelf en neem de tijd!

 

Ingrediënten voor twee personen

* Uien, minimaal drie tot vier schoongemaakt en in stukjes of ringen gesneden.

* Roomboter of als je vegan eet bakolijfolie.

* Water.

 

 Zo maak je gekaramelliseerde uien

* Het magische toverwoord bij het maken van gekaramelliseerde uien is tijd. De uien hebben ongeveer 50 minuten tijd nodig om perfect en goudbruin te karamelliseren.

* Verhit boter of olie in een koekenpan.

* Voeg de uien toe, fruit aan en draai het vuur laag.

* Voeg water toe en karamelliseer de uien op laag vuur in circa 50 minuten. Ze worden vanzelf zoet, zacht en goudbruin. Roer regelmatig om.

Verrukkelijk, bijvoorbeeld bij rode koolstamppot. Eet smakelijk!

Tijd voor je gezondheid

Sharing is caring!