Recept; Gekaramelliseerde uien

Recept; Gekaramelliseerde uien

door | Bijgerechten, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegan

Zachte, zoete en smaakvolle uien krijg je door ze te karamelliseren. Bij karamelliseren wordt suiker omgezet in karamel. Uien bevatten van nature suiker en daardoor hoef je geen suiker toe te voegen. Superlekker, gezond en verrukkelijk bij stamppotten en vleesgerechten. De gouden succesformule bij het karamelliseren van uien, is tijd. Zorg goed voor jezelf en neem de tijd!

 

Ingrediënten voor twee personen

* Uien, minimaal drie tot vier schoongemaakt en in stukjes of ringen gesneden.

* Roomboter of als je vegan eet bakolijfolie.

* Water.

 

 Zo maak je gekaramelliseerde uien

* Het magische toverwoord bij het maken van gekaramelliseerde uien is tijd. De uien hebben ongeveer 50 minuten tijd nodig om perfect en goudbruin te karamelliseren.

* Verhit boter of olie in een koekenpan.

* Voeg de uien toe, fruit aan en draai het vuur laag.

* Voeg water toe en karamelliseer de uien op laag vuur in circa 50 minuten. Ze worden vanzelf zoet, zacht en goudbruin. Roer regelmatig om.

Verrukkelijk, bijvoorbeeld bij rode koolstamppot. Eet smakelijk!

Maak tijd voor je gezondheid!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!