Recept; Gezonde en lekkere pannenkoeken

Recept; Gezonde en lekkere pannenkoeken

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegetarisch

Ze bestaan; gezonde pannenkoeken die lekker zijn! Deze zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij, dubbel feest dus!

Gezonde pannenkoeken

Gezond, glutenvrij en lactosevrij klinkt bijna te mooi om waar te zijn hè? Maar, ze bestaan! Op de foto heb ik de pannenkoek belegd met magere kwark, aardbeien en homemade granola, maar als je ze lekker (ongezond) wilt beleggen met bijvoorbeeld stroop of spek en stroop of appel en kaneel of rozijnen of hazelnootpasta en banaan, het kan allemaal!

Dit heb je nodig voor 4 grote of een stapel kleine pannenkoeken

* Boekweitmeel, 150 gram.

* Bananen, twee (hele) rijpe.

* Eieren, 2.

* Kokoswater (zonder toegevoegde suikers!), 250 ml. 

* Kaneel, een theelepel.

* Kardemompoeder, een flinke snuf.

* Gemberpoeder, een flinke snuf.

* Vanille, eventueel als je het lekker vindt. Je kunt ook vanille toevoegen aan de ingrediënten waarmee je je pannenkoek belegt.

* Bakingsoda, 1 theelepel.

* Citroensap van 1 citroen.

* Roomboter of kokosolie om in te bakken.

Zo maak je de gezonde pannenkoeken

* Breek de bananen in stukjes en doe alle ingrediënten met uitzondering van de bakingsoda en het citroensap in een blender of kom en blend of mix tot een glad beslag.

* Voeg de bakingsoda en daarna het citroensap toe en mix tot een mooi glad beslag.

* Verhit een klontje roomboter of kokosolie in een koekenpan.

* Bak grote of juist kleine pannenkoeken op een matig vuur.

* Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is. Dit gaat makkelijk als je hierbij een pannendeksel als hulp gebruikt.

* Bak de andere kant van de pannenkoek droog en goudbruin.

* Beleg met wat jij lekker vindt.

Eet smakelijk! 

Saladetijd!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!