Recept; Gezonde en lekkere pannenkoeken

Recept; Gezonde en lekkere pannenkoeken

door | Recept

Ze bestaan; gezonde pannenkoeken die lekker zijn! Deze zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij, dubbel feest dus!

Gezonde pannenkoeken

Gezond, glutenvrij en lactosevrij klinkt bijna te mooi om waar te zijn hè? Maar, ze bestaan! Op de foto heb ik de pannenkoek belegd met magere kwark, aardbeien en homemade granola, maar als je ze lekker (ongezond) wilt beleggen met bijvoorbeeld stroop of spek en stroop of appel en kaneel of rozijnen of hazelnootpasta en banaan, het kan allemaal!

Dit heb je nodig voor 4 grote of een stapel kleine pannenkoeken

* Boekweitmeel, 150 gram.

* Bananen, twee (hele) rijpe.

* Eieren, 2.

* Kokoswater (zonder toegevoegde suikers!), 250 ml. 

* Kaneel, een theelepel.

* Kardemompoeder, een flinke snuf.

* Gemberpoeder, een flinke snuf.

* Vanille, eventueel als je het lekker vindt. Je kunt ook vanille toevoegen aan de ingrediënten waarmee je je pannenkoek belegt.

* Bakingsoda, 1 theelepel.

* Citroensap van 1 citroen.

* Roomboter of kokosolie om in te bakken.

Zo maak je de gezonde pannenkoeken

* Breek de bananen in stukjes en doe alle ingrediënten met uitzondering van de bakingsoda en het citroensap in een blender of kom en blend of mix tot een glad beslag.

* Voeg de bakingsoda en daarna het citroensap toe en mix tot een mooi glad beslag.

* Verhit een klontje roomboter of kokosolie in een koekenpan.

* Bak grote of juist kleine pannenkoeken op een matig vuur.

* Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is. Dit gaat makkelijk als je hierbij een pannendeksel als hulp gebruikt.

* Bak de andere kant van de pannenkoek droog en goudbruin.

* Beleg met wat jij lekker vindt.

Eet smakelijk! 

Meer gezonde blogartikelen 

Sharing is caring!