Recept; Griekse salade

Recept; Griekse salade

door aug 7, 2019Recept0 Reacties

Een van onze all time favorites is deze smakelijke en voedzame salade. Kali Orexi!

Griekse salade

Deze Griekse salade is supermakkelijk om te maken, je zet em in een floep en een zucht op tafel. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees. Of als lunchsalade. Door de feta is Griekse salade zelfs voedzaam genoeg als maaltijdsalade. Ook heerlijk als bijgerecht bij pasta. Wij eten deze salade het hele jaar door en nemen speciaal hiervoor gedroogde oregano mee uit Griekenland. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische tomaten, komkommer en uien. Feta moet voor mij uit Dodoni komen, en veel vet bevatten (minimaal 45%), nooit light en nooit ‘witte kaas’, dat is geen feta. Ook top; lokaal geproduceerde feta proeven in Griekenland.

Ingredi├źnten

Pas de hoeveelheden aan aan wat je nodig hebt.

* Komkommer.
* Tomaat.
* Rode ui.
* Olijven, bijvoorbeeld Kalamata-olijven.
* Feta uit Dodoni, vetpercentage minimaal 45%. Er is niets mis met dit soort vet!
* Olijfolie, echt goede, bijvoorbeeld deze uit Kreta.
* Oregano, gedroogd.

Supersnel klaar

* Snijd de gewassen komkommer in blokjes en doe in een schaal.
* Voeg de gewassen en in stukjes gesneden tomaat toe.
* Pel de ui en snijd in ringen. Voeg toe aan je salade.
* Voeg de olijven toe.
* Leg een plak feta op de salade.
* Bestrooi met de gedroogde oregano.
* Begiet royaal met olijfolie.

Eet smakelijk!

Gezond en lekker

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!