Recept; Kabeljauw met dille-knoflook-botersaus

Recept; Kabeljauw met dille-knoflook-botersaus

door | Recept

Ach, wat is dit lekker! In mijn voornemen om vaker vis te eten en minder vaak vlees, is deze kabeljauw met dille-knoflook-botersaus zeker een blijvertje!

Kabeljauw

Voor dit recept koos ik een mooie skreikabeljauw; vis uit de Lofoten in Noorwegen die alleen ’s winters wordt gevangen en dus ook verkocht. Ongeveer verkrijgbaar van januari tot en met maart. Ongeveer, want dat valt niet met zekerheid te zeggen. Deze kabeljauw heeft het MSC-keurmerk. Is er geen skrei verkrijgbaar? Kies dan een andere (duurzame) kabeljauwsoort.

Je hebt nodig 

* Kabeljauw, de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen. Kies wat je nodig hebt.
* Knoflook, twee teentjes.
* Roomboter.
* Dille, een flinke bos.
* Witte wijn, scheutje.
* Bakolijfolie.

Zo maak je de kabeljauw met dille-knoflook-botersaus

* Haal de kabeljauw van tevoren uit de koelkast. Dep droog voor gebruik. 

* Verhit een scheutje bakolijfolie in een koekenpan.

Bak hierin de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar.

* Haal de kabeljauw uit de pan en laat rusten.

* Voeg de knoflook toe aan het braadvet van de vis en roer door.

* Voeg een klontje roomboter toe.

* Voeg een scheutje witte wijn toe.

* Voeg een flinke bos fijngesneden dille toe, roer goed door .

* Schenk de dille-knoflookbotersaus over de vis.

* Serveer met groene asperges, geroosterde groenten of een groene salade en in roomboter gebakken krielaardappeltjes.

Eet smakelijk en geniet!

Meer lekkere recepten

Social media

Sharing is caring!