Recept; Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo

Recept; Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo

door | Recepten

Deze kikkererwtenburgers zijn fantastisch! In dit recept gebruik ik besam (kikkererwtenmeel) en dat is van nature glutenvrij, hoezee. Serveer deze burgers met een  limoen-knoflookmayo en lekkere salade en geniet!

Voor 6 tot 8 kikkererwtenburgers heb je nodig

* 400 gram afgespoelde en uitgelekte kikkererwten. En voor de lolbroeken en grappenmakers onder u;  kikkererwten zijn plantaardig en glutenvrij en hebben helemaal niets met kikkers te maken…

* Ei, losgeklopt, vervang door water voor een veganvariant.

* Besam (kikkererwtenmeel).

* Rode currypasta Penang, maar een andere currypasta is ook prima.

* Ui, een schoongemaakte en gesnipperde.

* Paprika, eentje of twee halve in verschillende kleuren, schoongemaakt en fijngesneden.

* Lente-ui.

* Bakolijfolie.

Voor de limoen-knoflookmayo

* Mayonaise, als je plantaardige mayo neemt, is dit gerecht vegan.

* Knoflook, drie tenen uitgeperste.

* Limoensap, naar smaak.

Zo maak je de kikkererwtenburgers

* Prak de kikkererwten fijn met een vork.

* Voeg fijngesneden paprika, ui, lente-ui toe en roer goed door.

* Klop de currypasta los met het ei en voeg toe.

* Voeg besam toe tot je kikkererwtenmengesel dik genoeg is om mooie burgers van te maken.

* Vorm met je handen mooie burgers of gekke ballen. Druk wel een beetje plat, anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak de kikkererwtenburgers op laag vuur gaar en goudbruin. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.

Zo maak je de limoen-knoflookmayo

* Vermeng de mayonaise met de uitgeperse knoflook en het limoensap.

* Roer goed door.

* Proef en voeg eventueel extra mayo, knoflook of limoensap toe.

* Serveer bij de kikkererwtenburgers.

Geniet! Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!