Recept; Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo

Recept; Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo

door | Eten

Deze kikkererwtenburgers zijn fantastisch! In dit recept gebruik ik besam (kikkererwtenmeel) en dat is van nature glutenvrij, hoezee. Serveer deze burgers met een  limoen-knoflookmayo en lekkere salade en geniet!

Voor 6 tot 8 kikkererwtenburgers heb je nodig

* 400 gram afgespoelde en uitgelekte kikkererwten. En voor de lolbroeken en grappenmakers onder u;  kikkererwten zijn plantaardig en glutenvrij en hebben helemaal niets met kikkers te maken…

* Ei, losgeklopt, vervang door water voor een veganvariant.

* Besam (kikkererwtenmeel).

* Rode currypasta Penang, maar een andere currypasta is ook prima.

* Ui, een schoongemaakte en gesnipperde.

* Paprika, eentje of twee halve in verschillende kleuren, schoongemaakt en fijngesneden.

* Lente-ui.

* Bakolijfolie.

Voor de limoen-knoflookmayo

* Mayonaise, als je plantaardige mayo neemt, is dit gerecht vegan.

* Knoflook, drie tenen uitgeperste.

* Limoensap, naar smaak.

Zo maak je de kikkererwtenburgers

* Prak de kikkererwten fijn met een vork.

* Voeg fijngesneden paprika, ui, lente-ui toe en roer goed door.

* Klop de currypasta los met het ei en voeg toe.

* Voeg besam toe tot je kikkererwtenmengesel dik genoeg is om mooie burgers van te maken.

* Vorm met je handen mooie burgers of gekke ballen. Druk wel een beetje plat, anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak de kikkererwtenburgers op laag vuur gaar en goudbruin. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.

Zo maak je de limoen-knoflookmayo

* Vermeng de mayonaise met de uitgeperse knoflook en het limoensap.

* Roer goed door.

* Proef en voeg eventueel extra mayo, knoflook of limoensap toe.

* Serveer bij de kikkererwtenburgers.

Geniet! Eet smakelijk!

Meer leuke blogartikelen

Social media

Sharing is caring!