Recept; Kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

Recept; Kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

door | Recept

O jongens, wat is dit een fantastisch recept! En wat voegt de sinaasappel veel smaak toe. Wij gebruikten kippenpoten, maar je kunt ook kiezen voor kipdijfilet.  O ja, wel zo lekker makkelijk; ook bij dit recept maken de hoeveelheden niet zoveel uit. Je past ze aan aan het aantal eters. Eet smakelijk!

 

Je hebt nodig voor twee personen

* Twee kippenpoten of twee kipdijfilets, pas de hoeveelheid aan aan het aantal personen dat mee-eet.

* Venkelknol, één grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Zwarte olijven, ontpit, hoeveelheid naar wens.

* Bloedsinaasappels, twee, geschild en in plakjes gesneden. Vervang eventueel door andere sinaasappels.

* Rode wijnazijn.

* Goede olijfolie, scheutje.

* Knoflook, twee teentjes geperste.

* Venkelzaad, theelepel.

* Knoflook, twee teentjes geperste.

* Bakolijfolie.

* Zout

* Verse zwarte peper.

Zo maak je de kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

* Vijzel de venkelzaadjes.

* Besprenkel de kip met de rode wijnazijn, olijfolie en bestrooi met het venkelpoeder, zout en verse zwarte peper.

* Wrijf goed in de kip en laat ongeveer 30 minuten marineren.

* Braad de kip goudbruin en gaar in de bakolijfolie. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de soort en de dikte van de kip.

* Verhit in een andere pan bakolijfolie en bak hierin de knoflook licht aan.

* Voeg de fijngesneden venkel toe en bak goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.

* Voeg de olijven en een scheutje rode wijnazijn toe en kook al roerend 3 minuten mee.

* Voeg de plakjes bloedsinaasappel toe, draai om en zet je warmtebron uit. De plakjes sinaasappel voeg je alleen toe om iets op te warmen. Haal ze uit de pan en bewaar.

* Schep het venkelmengsel in een mooie schaal. Leg de kip er bovenop. Voeg de sinaasappel toe. Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Social media

Sharing is caring!