Recept; Kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

Recept; Kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vlees

O jongens, wat is dit een fantastisch recept! En wat voegt de sinaasappel veel smaak toe. Wij gebruikten kippenpoten, maar je kunt ook kiezen voor kipdijfilet.  O ja, wel zo lekker makkelijk; ook bij dit recept maken de hoeveelheden niet zoveel uit. Je past ze aan aan het aantal eters. Eet smakelijk!

 Je hebt nodig voor twee personen

* Twee kippenpoten of twee kipdijfilets, pas de hoeveelheid aan aan het aantal personen dat mee-eet.

* Venkelknol, één grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Zwarte olijven, ontpit, hoeveelheid naar wens.

* Bloedsinaasappels, twee, geschild en in plakjes gesneden. Vervang eventueel door andere sinaasappels.

* Rode wijnazijn.

* Goede olijfolie, scheutje.

* Knoflook, twee teentjes geperste.

* Venkelzaad, theelepel.

* Knoflook, twee teentjes geperste.

* Bakolijfolie.

* Zout

* Verse zwarte peper.

Zo maak je de kip met venkel, bloedsinaasappel en zwarte olijven

* Vijzel de venkelzaadjes.

* Besprenkel de kip met de rode wijnazijn, olijfolie en bestrooi met het venkelpoeder, zout en verse zwarte peper.

* Wrijf goed in de kip en laat ongeveer 30 minuten marineren.

* Braad de kip goudbruin en gaar in de bakolijfolie. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de soort en de dikte van de kip.

* Verhit in een andere pan bakolijfolie en bak hierin de knoflook licht aan.

* Voeg de fijngesneden venkel toe en bak goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.

* Voeg de olijven en een scheutje rode wijnazijn toe en kook al roerend 3 minuten mee.

* Voeg de plakjes bloedsinaasappel toe, draai om en zet je warmtebron uit. De plakjes sinaasappel voeg je alleen toe om iets op te warmen. Haal ze uit de pan en bewaar.

* Schep het venkelmengsel in een mooie schaal. Leg de kip er bovenop. Voeg de sinaasappel toe. Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!