Recept; Maiskolven met roomboter

Recept; Maiskolven met roomboter

door | Bijgerechten, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vegan

Dit is zo’n beetje het makkelijkste recept ooit dat ik voor je heb, maar lekkerrrrrr! Lekker, gezond, snel klaar en dus supermakkelijk te maken; maiskolven met roomboter, jamdepam.

Weetjes over (suiker)mais

Mais is geen groente, maar een glutenvrije graansoort. We eten maiskolven wel als groente en ik schrijf hier bewust maiskolven, want mais en maismeel wordt zo ontzettend veel gebruikt dat we niet eens meer in de gaten hebben hoe vaak en hoeveel mais we eigenlijk eten. Mais wordt genetisch gemanipuleerd, dat betekent dat het dna van mais wordt veranderd om bepaalde eigenschappen te veranderen, met name gericht op een grotere opbrengst. Wil je geen genetisch gemodificeerde mais eten? Kies en koop dan biologische GMO-vrije mais met het EKO-keurmerk. Mais wordt ook suikermais genoemd; het is de enige maissoort die geschikt is voor menselijke consumptie. Het overgrote deel van de mais die in Nederland geteeld wordt, is bestemd voor veevoeders.

Dit heb je nodig voor 2 personen als bijgerecht

* Maiskolven, 2.
* Zout.
* Houten prikkertjes.
* Roomboter.

Supersnel klaar

* Verwijder draden en bladeren van verse suikermais en was de mais goed.
* Kook de maiskolven in ongeveer 10 minuten gaar in water met een beetje zout.
* Je kunt de maiskolven na het koken roosteren onder een hete gril of op de barbecue. Dat hoeft niet. Mais is eetklaar na het (gaar) koken.
* Prik houten prikkertjes aan beide kanten in de maiskolf, dan kun je hem vasthouden zonder je vingers te branden.
* Laat een klontje roomboter smelten over de mais of voeg wat gesmolten boter toe.

Klaar is keesie en dit is een echt feesie! Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!