Recept; Pesto en Pestodressing

Recept; Pesto en Pestodressing

door | Recept

Zelf verse pesto maken is echt heel makkelijk. En natuurlijk veel verser, lekkerder en gezonder dan kant-en-klare pesto. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wat je er wel en juist niet indoet. Wel zo fijn. O ja, pesto kun je maken met basilicum en pijnboompitjes, maar ook met andere ingrediënten. Vandaag heb ik lekker veel suggesties voor je. Eet smakelijk!

Pesto gezond?

Het is natuurlijk afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt, maar verse zelfgemaakte pesto of pestodressing is hartstikke gezond.

Basisrecept pesto met basilicum en pijnboompitjes

Dit heb je nodig:

* Basilicum, verse, ongeveer 20 gram of bos.
* Knoflook, halve teen, schoongemaakt.
* Pijnboompitten, handje.
* Parmezaanse kaas, 50 gram.
* Olijfolie, scheutje.

Zo maak je basilicumpesto

* Doe alle ingrediënten in een blender en voeg de olijfolie langzaam toe tot je een mooie smeuige pesto hebt.

Dat is het! Meer werk is het niet om zelf een verrukkelijke pesto zonder chemische toevoegingen te maken. Verse pesto kun je ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast.

Hoeveelheden

Pas de hoeveelheid ingrediënten aan aan de hoeveelheid pesto die je wilt maken. Je gebruikt meer rucola dan peterselie en minder basilicum dan raapstelen. Probeer, voeg toe en vooral proef.

Pestodressing

Voeg extra olijfolie toe en maak je pesto vloeibaarder. Heerlijk over bijvoorbeeld zalmfilet of salade caprese.

Pesto van waterkers en walnoten

Vervang de verse basilicum door verse waterkers en gebruik walnoten in plaats van pijnboompitjes.

Raapsteelpesto

Gebruik verse raapstelen en walnoten.

Peterseliepesto

Bladpeterselie en pijnboompitjes maken een superlekkere peterseliepesto.

Pesto met zongedroogde tomaat

Voeg zongedroogde tomaat en een klein beetje vers citroensap toe aan het basisrecept voor basilicumpesto.

Rucolapesto

Een van mijn favorieten; pesto met rucola en walnoten. O ja, je kunt walnoten ook vervangen door een handje gemengde  ongezouten noten als hazelnoten, pecannoten, cashewnoten, paranoten, ik noem er maar een paar.

Varieer en probeer

Zoals je ziet zijn er eindeloos veel variaties en combinaties mogelijk; voeg kruiden toe (tijm, rozemarijn), voeg limoensap toe, probeer andere groenten (geroosterde paprika, spinazie), oftewel varieer en probeer!

Suggesties?

Suggesties, aanvullingen en recepten zijn hartstikke welkom! Je kunt je reactie achterlaten onder dit blog.  

The good life 

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!