Recept; Pesto en Pestodressing

Recept; Pesto en Pestodressing

door | Recepten

Zelf verse pesto maken is echt heel makkelijk. En natuurlijk veel verser, lekkerder en gezonder dan kant-en-klare pesto. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wat je er wel en juist niet indoet. Wel zo fijn. O ja, pesto kun je maken met basilicum en pijnboompitjes, maar ook met andere ingrediënten. Vandaag heb ik lekker veel suggesties voor je. Eet smakelijk!

Pesto gezond?

Het is natuurlijk afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt, maar verse zelfgemaakte pesto of pestodressing is hartstikke gezond.

Basisrecept pesto met basilicum en pijnboompitjes

Dit heb je nodig:

* Basilicum, verse, ongeveer 20 gram of bos.
* Knoflook, halve teen, schoongemaakt.
* Pijnboompitten, handje.
* Parmezaanse kaas, 50 gram.
* Olijfolie, scheutje.

Zo maak je basilicumpesto

* Doe alle ingrediënten in een blender en voeg de olijfolie langzaam toe tot je een mooie smeuige pesto hebt.

Dat is het! Meer werk is het niet om zelf een verrukkelijke pesto zonder chemische toevoegingen te maken. Verse pesto kun je ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast.

Hoeveelheden

Pas de hoeveelheid ingrediënten aan aan de hoeveelheid pesto die je wilt maken. Je gebruikt meer rucola dan peterselie en minder basilicum dan raapstelen. Probeer, voeg toe en vooral proef.

Pestodressing

Voeg extra olijfolie toe en maak je pesto vloeibaarder. Heerlijk over bijvoorbeeld zalmfilet of salade caprese.

Pesto van waterkers en walnoten

Vervang de verse basilicum door verse waterkers en gebruik walnoten in plaats van pijnboompitjes.

Raapsteelpesto

Gebruik verse raapstelen en walnoten.

Peterseliepesto

Bladpeterselie en pijnboompitjes maken een superlekkere peterseliepesto.

Pesto met zongedroogde tomaat

Voeg zongedroogde tomaat en een klein beetje vers citroensap toe aan het basisrecept voor basilicumpesto.

Rucolapesto

Een van mijn favorieten; pesto met rucola en walnoten. O ja, je kunt walnoten ook vervangen door een handje gemengde  ongezouten noten als hazelnoten, pecannoten, cashewnoten, paranoten, ik noem er maar een paar.

Varieer en probeer

Zoals je ziet zijn er eindeloos veel variaties en combinaties mogelijk; voeg kruiden toe (tijm, rozemarijn), voeg limoensap toe, probeer andere groenten (geroosterde paprika, spinazie), oftewel varieer en probeer!

Suggesties?

Suggesties, aanvullingen en recepten zijn hartstikke welkom! Je kunt je reactie achterlaten onder dit blog.  

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!