Recept; Rabarbercompote

Recept; Rabarbercompote

door | Recept

Het is weer rabarbertijd! Voor mij betekent dat rabarbercompote maken. Geweldig lekker in de kwark of yoghurt of bij geroosterd vlees. 

 

Dit heb je nodig

* Rabarber, hoeveelheid naar wens.
* Suiker, hoeveelheid naar smaak. Ik gebruikte kristalsuiker, maar je kunt ook kiezen voor kokosbloesemsuiker. Over verschillende soorten suiker een ander keertje meer.
* Vanille; 1 stokje of vanille-extract, bijvoorbeeld dit. Ook hierover een andere keer meer.

Zo maak je rabarbercompote
* Was de rabarber en snijd de uiteinden van de rabarber, een klein stukje is voldoende.
* Je hoeft rabarber niet te schillen!
* Snijd de stengels in stukjes; draden trek je er voorzicht af.


* Doe de rabarber in een pan, voeg suiker naar smaak toe en breng met een klein beetje water aan de kook. Je hoeft maar weinig water toe te voegen.


* Laat de rabarber ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.


* De rabarber valt door het koken vanzelf uit elkaar.
* Proef of de rabarber zoet genoeg is naar je zin, voeg anders suiker toe.
* Pureer de rabarber met een staafmixer tot een mooie glade compote.


* Omdat rabarber slechts beperkt verkrijgbaar is, doe ik mijn rabarbercompte in flesjes van Dille & Kamille. Laat goed afkoelen en zet ze dan in de vriezer.

Rabarbercompote is superlekker in kwark of yoghurt of bij geroosterd vlees. Eet smakelijk!

Meer gezonde blogartikelen

Sharing is caring!