Recept; Rabarbercompote

Recept; Rabarbercompote

door | Bijgerechten, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegan

Het is weer rabarbertijd! Voor mij betekent dat rabarbercompote maken. Geweldig lekker in de kwark of yoghurt of bij geroosterd vlees. 

 

Dit heb je nodig

* Rabarber, hoeveelheid naar wens.
* Suiker, hoeveelheid naar smaak. Ik gebruikte kristalsuiker, maar je kunt ook kiezen voor kokosbloesemsuiker. Over verschillende soorten suiker een ander keertje meer.
* Vanille; 1 stokje of vanille-extract, bijvoorbeeld dit. Ook hierover een andere keer meer.

Zo maak je rabarbercompote
* Was de rabarber en snijd de uiteinden van de rabarber, een klein stukje is voldoende.
* Je hoeft rabarber niet te schillen!
* Snijd de stengels in stukjes; draden trek je er voorzicht af.


* Doe de rabarber in een pan, voeg suiker naar smaak toe en breng met een klein beetje water aan de kook. Je hoeft maar weinig water toe te voegen.


* Laat de rabarber ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.


* De rabarber valt door het koken vanzelf uit elkaar.
* Proef of de rabarber zoet genoeg is naar je zin, voeg anders suiker toe.
* Pureer de rabarber met een staafmixer tot een mooie glade compote.


* Omdat rabarber slechts beperkt verkrijgbaar is, doe ik mijn rabarbercompte in flesjes van Dille & Kamille. Laat goed afkoelen en zet ze dan in de vriezer.

Rabarbercompote is superlekker in kwark of yoghurt of bij geroosterd vlees. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!