Recept; Salade met zwarte rijst, garnalen en mango

Recept; Salade met zwarte rijst, garnalen en mango

door | Eten

Deze zwarte rijst-salade is verrukkelijk! Echt verrukkelijk! In huize Toet zeker een blijvertje. Gebruik suikerzoete rijpe mango’s, kun je geen rijpe mango’s vinden, gebruik dan mango uit blik. Mango moet sappig zijn en heel veel smaak toevoegen, vandaar. Dit is een prima maaltijdsalade, maar als lunchgerecht natuurlijk ook geweldig.

Je hebt nodig 

* Zwarte rijst; zwarte rijst is voedzamer dan ‘gewone’ rijst en heeft een heel eigen smaak. Superlekker in deze salade.

* Garnalen, diepvries, gepeld en rauw.

* Mango, twee of meer superrijpe. Of vervang door mango in pot of blik, nadeel daarvan is dat er meestal suiker is toegevoegd.

* Knoflook, twee tot drie tot vier flinke tenen, zeer fijngesneden.

* Rode peper, naar smaak, fijngesneden.

* Bakolijfolie.

Zo maak je de salade met zwarte rijst, garnalen en mango

* Laat de garnalen ontdooien en dep ze droog.

* Kook de zwarte rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op! Zwarte rijst moet je meestal veel langer koken dan witte. Laat de rijst na het koken afkoelen.

* Verhit een scheutje bakolijfolie in een koekenpan.

Bak hierin de garnalen gaar en goudbruin samen met de fijngesneden knoflook en rode peper.

 Voeg op het laatst de mango toe en warm goed door.

* Schep de rijst in een schaal of op een bord, schep het garnalenmengsel er bovenop en geniet! Eet smakelijk!

 

Meer leuke blogartikelen

Social media

Sharing is caring!