Recept; Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

Recept; Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

door dec 7, 2018Recept0 Reacties

Ik maakte deze Thaise currysoep met heel veel groente en zachte tofu en was op slag verliefd! Wat een heerlijke, smaakpapilstrelende oosterse soep. Snel klaar, makkelijk te maken en echt verrukkelijk. Zo wordt gezond eten wel erg leuk!

Zelf soep maken

Ik maak en eet heel graag zelf soep, zeker sinds ik glutenvrij eet. Zeer regelmatig eet ik soep als lunch. Overgebleven van de avond ervoor of juist speciaal gemaakt als lunchgerecht voor twee dagen. Komende tijd wil ik meer experimenteren om mijn ‘soepassortiment’ flink uit te breiden. Deze soep verraste me enorm, want wat is ie lekker! O ja, laat je niet misleiden door de term Thaise of curry, dat betekent niet per definitie dat iets te pittig of heet is. Bovendien; als je zelf je eten maakt, bepaal je zelf wat en hoeveel je erin doet. Martin is een behoorlijk pittige eter, ikzelf vind het lekkerder als ik mijn eten nog proef (en geen verlamde tong heb door de hitte). Deze soep is dan ook medium pittig. Wil je pittiger? Voeg meer currypasta toe. Minder pittig is minder currypasta, eenvoudiger wordt het niet. Voor de liefhebbers; deze soep is vegen (plantaardig).

Dit heb je nodig

– Wortel of bospeen, 3 stuks of winterpeen, eentje.
– Aardappelen, 2.
– Paprika’s rood, geel of oranje, 2 stuks naar keuze.
– Bosui, 3 stuks.
– Tomaten, 2.
– Champignons, kastanjechampignons of shiitake, flinke handvol.
– Pepertje, rood.
– Laurierblaadjes, twee.
– Bakolie.
– Thaise panang currypasta, 1 flinke theelepel.
– Groentebouillon, ongeveer 700 ml.
– Kokosmelk, circa 200 ml.
– Soft tofu, zachte dus, hoeveelheid naar smaak. Als je geen tofu lust, laat je em gewoon weg.
– Zout en peper.

Zo maak je de Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

– Was de groenten, schil, schrap, maak schoon en snijd in kleine stukjes, reepjes en dingetjes.
– Verhit bakolie in een pan en bak hierin de wortel en aardappel aan.
– Voeg na een paar minuten de bos- of lente-ui toe en bak zachtjes mee.
– Voeg de paprika’s en het fijngesneden pepertje toe, roer door en bak zachtjes mee.
– Voeg de tomaten en champignons toe.
– Roer de currypasta door het groentemengsel. Let op dat je niet teveel gebruikt, je kunt altijd nog meer currypasta toevoegen.
– Voeg de groeoentebouillon en de laurierblaadjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
– Schenk de kokosmelk bij de soep, roer door en laat zachtjes meekoken.
– Snijd de zachte tofu in stukjes en voeg toe.
– Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
– Laat je soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
– Roer goed door en haal de laurierblaadjes uit de soep.
– Dien de soep heet op.

Eet smakelijk! 

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!