Recept; Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

Recept; Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

door | Recepten

Ik maakte deze Thaise currysoep met heel veel groente en zachte tofu en was op slag verliefd! Wat een heerlijke, smaakpapilstrelende oosterse soep. Snel klaar, makkelijk te maken en echt verrukkelijk. Zo wordt gezond eten wel erg leuk!

Zelf soep maken

Ik maak en eet heel graag zelf soep, zeker sinds ik glutenvrij eet. Zeer regelmatig eet ik soep als lunch. Overgebleven van de avond ervoor of juist speciaal gemaakt als lunchgerecht voor twee dagen. Komende tijd wil ik meer experimenteren om mijn ‘soepassortiment’ flink uit te breiden. Deze soep verraste me enorm, want wat is ie lekker! O ja, laat je niet misleiden door de term Thaise of curry, dat betekent niet per definitie dat iets te pittig of heet is. Bovendien; als je zelf je eten maakt, bepaal je zelf wat en hoeveel je erin doet. Martin is een behoorlijk pittige eter, ikzelf vind het lekkerder als ik mijn eten nog proef (en geen verlamde tong heb door de hitte). Deze soep is dan ook medium pittig. Wil je pittiger? Voeg meer currypasta toe. Minder pittig is minder currypasta, eenvoudiger wordt het niet. Voor de liefhebbers; deze soep is vegen (plantaardig).

Dit heb je nodig

– Wortel of bospeen, 3 stuks of winterpeen, eentje.
– Aardappelen, 2.
– Paprika’s rood, geel of oranje, 2 stuks naar keuze.
– Bosui, 3 stuks.
– Tomaten, 2.
– Champignons, kastanjechampignons of shiitake, flinke handvol.
– Pepertje, rood.
– Laurierblaadjes, twee.
– Bakolie.
– Thaise panang currypasta, 1 flinke theelepel.
– Groentebouillon, ongeveer 700 ml.
– Kokosmelk, circa 200 ml.
– Soft tofu, zachte dus, hoeveelheid naar smaak. Als je geen tofu lust, laat je em gewoon weg.
– Zout en peper.

Zo maak je de Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

– Was de groenten, schil, schrap, maak schoon en snijd in kleine stukjes, reepjes en dingetjes.
– Verhit bakolie in een pan en bak hierin de wortel en aardappel aan.
– Voeg na een paar minuten de bos- of lente-ui toe en bak zachtjes mee.
– Voeg de paprika’s en het fijngesneden pepertje toe, roer door en bak zachtjes mee.
– Voeg de tomaten en champignons toe.
– Roer de currypasta door het groentemengsel. Let op dat je niet teveel gebruikt, je kunt altijd nog meer currypasta toevoegen.
– Voeg de groeoentebouillon en de laurierblaadjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
– Schenk de kokosmelk bij de soep, roer door en laat zachtjes meekoken.
– Snijd de zachte tofu in stukjes en voeg toe.
– Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
– Laat je soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
– Roer goed door en haal de laurierblaadjes uit de soep.
– Dien de soep heet op.

Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!