Recept; Tomaten-courgettesoep

Recept; Tomaten-courgettesoep

door | Recept

Deze vegan tomaten-courgettesoep zit boordevol groente en is niet alleen gezond, maar ook snel klaar en lekker! Lekker als lunch of als avondmaaltijd met bijvoorbeeld (glutenvrije) toast met zelfgemaakte kruidenboter.

Maak meer!

Ik geef je hier het recept voor ongeveer een liter soep, maar je kunt makkelijk en eenvoudig meer maken door het toevoegen van extra bouillon en groenten. Vries in en je hebt altijd een lekkere gezonde soep zonder enge toevoegingen in voorraad voor dagen dat je weinig tijd hebt. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Je hebt nodig voor een liter soep

* Ui, een, schoongemaakt, gepeld en gesnipperd.

* Knoflook, twee teentjes fijn gesneden.

* Tomaten, 750 gram (meer mag ook).

* Courgettes 1 of 2 afhankelijk van de grootte.

* Bouillon, 1 liter groentebouillon.

* Bakolijfolie.

 

Zo maak je de tomaten-courgettesoep

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak hierin de ui met de knoflook aan.

* Voeg de gewassen en in stukjes gesneden courgette toe.

* Voeg de gewassen en in stukjes gesneden tomaat toe. Ik laat het velletje gewoon om de tomaten zitten.

* Laat een paar minuutjes meebakken op laag vuur.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

* Laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

* Pureer de soep met een staafmixer.

* Klaar is je gezonde en lekkere vegansoep. Garneer eventueel met blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Let’s get healthy!

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!