Recept; Zuurkoolkoekjes met knoflookyoghurt

Recept; Zuurkoolkoekjes met knoflookyoghurt

door mei 14, 2019Recept0 Reacties

Een volledig anders dan anders-recept met zuurkool, namelijk zuurkoolkoekjes! En lekker dat ze zijn! Snel, makkelijk, gezond en heel betaalbaar. Serveer met een knoflookyoghurt en geniet van je maaltijd!

 

Dit heb je nodig voor vier personen

* Zuurkool, 500 gram.

* Aardappelen, een kilo geschilde en gewassen.

* Ei, een.

* Maizena, eetlepel.

* Yoghurt.

* Mayonaise.

* Bosui, naar smaak.

* Eventueel kruiden, bijvoorbeeld peterselie of munt.

* Peper en (Himalaya)zout.

* Nootmuskaat, vers geraspte.

* Olie om te bakken (bakolijfolie of kokosolie).

Zo maak je de zuurkoolkoekjes met knoflooksaus

* Rasp de geschilde aardappelen grof.

* Knijp de zuurkool goed uit, zodat het vocht eruit is.

* Meng het ei met de maizena en een eetlepel yoghurt.

* Voeg (Himalaya)zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

* Meng de geraspte aardappel met de uitgeknepen zuurkool, het yoghurtmengsel en de fijngesneden bosui.

* Vorm met je handen koekjes van het aardappel-zuurkoolbeslag.

* Verhit 3 tot 4 eetlepels olie in een koekenpan.

* Bak de zuurkoolkoekjes in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant gaar en goudbruin.

* Meng voor de knoflooksaus yoghurt met mayonaise en een (twee, of drie) geperste teentjes knoflook, naar smaak dus en voeg eventueel kruiden als bladpeterselie of munt toe.

* Roer de yoghurt goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Het grote genieten kan beginnen. Eet smakelijk! 

Meer leuke blogartikelen

Sharing is caring!