Reizen is gezond!

Reizen is gezond!

door | Gezondheid, Lifestyle, Reizen

Reizen is leuk en inspirerend voor veel mensen. Maar weet je dat reizen ook gezond is? Nee? Komt goed uit, ik vertel je er in dit blog alles over.

Reizen is en houdt je gezond!

Reizen is niet alleen leuk en inspirerend, maar ook nog eens hartstikke goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid!

Reizen:

1. Zorgt voor ongekend veel voorpret
De voorpret van een reis of vakantie geeft mensen heel veel energie en plezier. Zoveel, dat de voorpret vaak zelfs groter is dan de pret tijdens de vakantie zelf, zo is onlangs uit onderzoek gebleken.

2. Geeft energie
Reizen geeft energie. Als je zelf reist, weet je precies wat ik bedoel. Ken je dit gevoel niet? Ga op reis en ervaar het!

3. Goed voor je brein
Reizen houdt in dat je nieuwe ervaringen opdoet en je verwondert over het leven. En dat is hartstikke gezond voor je brein, oftewel je hersenen. Van regelmatig nieuwe dingen doen worden je hersenen blij en je stimuleert ze fit en bij de tijd te blijven. Reizen is daarvoor uitermate geschikt, omdat reizen altijd weer anders is en voor onverwachte gebeurtenissen zorgt.

4. Maakt flexibel
Op reis moet je je continu aanpassen aan onbekende of veranderende omstandigheden, aan onverwachte wendingen. Je moet je verwachtingen vaak bijsturen en je leert omgaan met onverwachte en ongewenste situaties en gebeurtenissen. Op reis gaat het altijd anders dan je denkt en nooit zoals gepland. En dat maakt hartstikke flexibel.

5. Zorgt voor vertrouwen
In jezelf en in andere mensen. Je stapt zomaar bij onbekenden in een taxi of tuk tuk, laat je rondleiden in plaats x en vertrouwt op de goede intenties van wildvreemden. Op reis leer je dat de meeste mensen goed zijn, goed willen doen en je graag willen helpen. Je krijgt meer vertrouwen in de mensheid en leert vertrouwen op jezelf omdat je het toch maar mooi overal op de wereld redt en flikt.

6. Zorgt ervoor dat je uit je comfortzone stapt
Uit je comfortzone stappen zorgt ervoor dat je dingen doet die je nooit van jezelf had verwacht. Vaak verbaas je je achteraf dat je iets echt gedaan hebt, dat je zomaar in die krakkemikkige boot bent gestapt waar je bovenop volle jerrycans benzine zat of achterop de brommer bij een wildvreemde, inderdaad ja, zonder helm. Dat soort dingen geeft enorm veel adrenaline, zelfvertrouwen en een rotsvast vertrouwen en geloof in jezelf en de mensen op deze wereld.

Zin om op reis te gaan?

Ga! Doe het gewoon, boek iets, of boek niets, maar ga. Want weet je, er is altijd een reden om niet te gaan. Dus… f**k it en doe het gewoon!

Nog geen zin om op reis te gaan?

Kom ik gewoon binnenkort nog een keertje langs met meer gezondheidsvoordelen van reizen.  😉 

Voor mensen met reiskoorts

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Sharing is caring!