Rode koolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

Rode koolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

door | Recept

Deze vegetarische stamppot met rode kool, kaas en gekaramelliseerde uien staat hier al jaren op het programma; een echt blijvertje dus. Rode kool bevat vitamine C, E, K, betacaroteen, calcium, foliumzuur, ijzer en heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Knettergezond dus.

 

 

Ingrediënten 

* Aardappelen, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen.

* Rode kool, gekookt, met appel is lekker.

* Kaas, een beetje pittige boerenbelegen geeft veel smaak.

* Melk of plantaardig alternatief, scheutje.

* Komijnzaad.

* Kaneel. 

* Kurkuma.

* Zout en peper naar smaak.

* Gekaramelliseerde uien.

Zo maak je de rodekoolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

* Schil de aardappelen, was ze en kook in 15 tot 20 minuten gaar.

* Kook de rode kool gaar.

* Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan.

* Voeg een scheutje melk toe aan de gekookte aardappelen en stamp tot een romige puree. Ik gebruik in deze puree geen boter, omdat ik later kaas toevoeg.

* Voeg de rode kool toe.

* Roer goed door en voeg een snufje kaneel, kurkuma en het geroosterde komijnzaad toe.

* Voeg de in stukjes gesneden kaas toe en roer goed door, zodat de kaas smelt.

* Serveer met gekaramelliseerde uien, dat is echt superlekker!

En genieten maar, eet smakelijk! 

Meer voor je gezondheid

Sharing is caring!