Rode koolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

Rode koolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegetarisch

Deze vegetarische stamppot met rode kool, kaas en gekaramelliseerde uien staat hier al jaren op het programma; een echt blijvertje dus. Rode kool bevat vitamine C, E, K, betacaroteen, calcium, foliumzuur, ijzer en heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Knettergezond dus.

 

 

Ingrediënten 

* Aardappelen, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen.

* Rode kool, gekookt, met appel is lekker.

* Kaas, een beetje pittige boerenbelegen geeft veel smaak.

* Melk of plantaardig alternatief, scheutje.

* Komijnzaad.

* Kaneel. 

* Kurkuma.

* Zout en peper naar smaak.

* Gekaramelliseerde uien.

Zo maak je de rodekoolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien

* Schil de aardappelen, was ze en kook in 15 tot 20 minuten gaar.

* Kook de rode kool gaar.

* Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan.

* Voeg een scheutje melk toe aan de gekookte aardappelen en stamp tot een romige puree. Ik gebruik in deze puree geen boter, omdat ik later kaas toevoeg.

* Voeg de rode kool toe.

* Roer goed door en voeg een snufje kaneel, kurkuma en het geroosterde komijnzaad toe.

* Voeg de in stukjes gesneden kaas toe en roer goed door, zodat de kaas smelt.

* Serveer met gekaramelliseerde uien, dat is echt superlekker!

En genieten maar, eet smakelijk! 

Lekker eten!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!