Romige kikkererwtensoep

Romige kikkererwtensoep

door | Recepten

Deze kikkererwtensoep is verrukkelijk! Als je deze week één nieuw gerecht op tafel wilt zetten, kies dan deze soep. Te lekker! En als bonus nog gezond en plantaardig ook, hoe mooi kan het leven zijn?

Voor vier personen heb je nodig:

* Ui, een, schoongemaakt, gepeld en gesnipperd.

* Knoflook, twee teentjes fijngesneden.

* Wortels, twee grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Prei, een kleintje of een halve grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Kikkererwten, 2 blikken van 400 gram, wij gebruiken deze.

* Bouillon, 1 liter groentebouillon.

* Bakolijfolie.

* Gerookt paprikapoeder.

 

Zo maak je de romige kikkererwtensoep

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak hierin de ui met de knoflook aan.

* Voeg de gewassen en in stukjes gesneden wortel en prei toe en laat zachtjes meebakken.

* Hou ongeveer een half blikje kikkererwten apart. Die gebruik je dalijk.

* Voeg 1,5 blikje kikkererwten toe aan het groentemengsel en roer goed door.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

* Laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

* Verhit in een koekenpannetje olijfolie en voeg gerookt paprikapoeder toe. Bak hierin de apart gehouden kikkererwten (half blikje) op laag vuur. Let op dat het paprikapoeder niet verbrandt, dan wordt het te bitter. Roer regelmatig voorzichtig om.

* Pureer na ongeveer 15 minuten koken de soep met een staafmixer tot ie heerlijk romig en glad is.

* Schep de soep in borden of kommen.

* Garneer met de kikkererwten in gerookte paprika-olie en schep een scheutje olie in de soep.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!