Romige kikkererwtensoep

Romige kikkererwtensoep

door | Recept

Deze kikkererwtensoep is verrukkelijk! Als je deze week één nieuw gerecht op tafel wilt zetten, kies dan deze soep. Te lekker! En als bonus nog gezond en plantaardig ook, hoe mooi kan het leven zijn?

Voor vier personen heb je nodig:

* Ui, een, schoongemaakt, gepeld en gesnipperd.

* Knoflook, twee teentjes fijngesneden.

* Wortels, twee grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Prei, een kleintje of een halve grote, schoongemaakt en fijngesneden.

* Kikkererwten, 2 blikken van 400 gram, wij gebruiken deze.

* Bouillon, 1 liter groentebouillon.

* Bakolijfolie.

* Gerookt paprikapoeder.

 

Zo maak je de romige kikkererwtensoep

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak hierin de ui met de knoflook aan.

* Voeg de gewassen en in stukjes gesneden wortel en prei toe en laat zachtjes meebakken.

* Hou ongeveer een half blikje kikkererwten apart. Die gebruik je dalijk.

* Voeg 1,5 blikje kikkererwten toe aan het groentemengsel en roer goed door.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

* Laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

* Verhit in een koekenpannetje olijfolie en voeg gerookt paprikapoeder toe. Bak hierin de apart gehouden kikkererwten (half blikje) op laag vuur. Let op dat het paprikapoeder niet verbrandt, dan wordt het te bitter. Roer regelmatig voorzichtig om.

* Pureer na ongeveer 15 minuten koken de soep met een staafmixer tot ie heerlijk romig en glad is.

* Schep de soep in borden of kommen.

* Garneer met de kikkererwten in gerookte paprika-olie en schep een scheutje olie in de soep.

Eet smakelijk!

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!