Romige mosterdcurry met garnalen en basmatirijst

Romige mosterdcurry met garnalen en basmatirijst

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vis

Deze romige en milde mosterdcurry ziet er misschien op de foto niet heel lekker uit, dat is ie wel! Bijkomend voordeel; deze curry is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! Dit is voeding waar je lichaam en geest gelukkig van worden.

Basmatirijst

De reden dat ik meestal kies voor basmatirijst, is dat geurige rijstsoorten zoals basmati- en jasmijnrijst minder arsenicum bevatten. Arseen of arsenicum is een giftige stof die in de grond (bodem) zit waarin rijst geteeld wordt. Meer hierover lees je in mijn e-book Eet jezelf gelukkig!

Voor de romige mosterdcurry heb je nodig

* Ui, een grote, schoongemaakt en gesnipperd.

* Knoflook, twee flinke tenen, fijngesneden.

* Gember, stukje verse, fijngesneden.

* Tomaten, 400 gram in blik, deze bevatten geen Bisfenol A.

* Garnalen, rauw, hoeveelheid naar wens.

* Mosterdzaad, een theelepel.

* Korianderpoeder, theelepel.

* Chilipoeder, theelepel.

* Kurkuma, halve theelepel.

* Garam masala, halve theelepel.

* Zout, beetje.

* Room, slagroom of kookroom, een flinke scheut.

* Bakolijfolie.

* Basmatirijst, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen.

Zo maak je de romige mosterdcurry met garnalen en basmatirijst

* Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een pan en voeg het mosterdzaad toe.

* Voeg de ui en knoflook toe en bak ongeveer 10 minuten.

* Voeg de gember toe en bak 2 minuten mee.

* Voeg het blik tomaten met vocht toe, roer goed door en laat 15 minuten zachtjes sudderen met een deksel op de pan.

* Haal de pan van het vuur en pureer de curry met een staafmixer (of in een blender) tot een mooie, gladde curry.

* Doe de kruiden in de gebruikte pan, voeg een klein beetje zout toe.

* Voeg de rauwe garnalen toe en bak even aan.

* Voeg de gepureerde curry toe en laat de garnalen in ongeveer 5 minuten garen.

* Voeg de room toe, warm goed door en serveer met de basmatirijst.

Geniet ervan, Eet smakelijk!

 

Eet jezelf gelukkig en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!