Romige pastinaakpuree

Romige pastinaakpuree

door | Recept

Wat is ie lekker deze romige pastinaakpuree! Troostvoer door het romige zoete. Waarschijnlijk vinden je (klein)kinderen deze puree ook lekker, proberen dus en natuurlijk niet zeggen dat het groente is… Bijkomende voordelen; dit recept is niet alleen lekker, maar ook goedkoop, makkelijk te maken en gezond!

Ingrediënten voor drie tot vier personen

* Pastinaak, stuk of vier.

* Groentebouillon, 500 ml.

* Melk of plantaardig alternatief.

* Grasboter, klontje, dit is de allerlekkerste.

* Keltisch zeezout, bijvoorbeeld dit.

* Versgemalen zwarte peper.

Zo maak je de romige pastinaakpuree

* Was de pastinaken, snijd in stukken en kook  in 10 tot 20 minuten gaar in de groentebouillon. De groentebouillon geeft je puree extra smaak. Ik schil de pastinaken niet, maar ik gebruik ook om die reden altijd biologische. Door met een vork in de pastinaak te prikken, kun je controleren of de pastinaak gaar is.

* Giet af en stamp fijn.

* Roer een flinke scheut melk en een klontje grasboter door de pastinaak.

* Roer goed door tot je een lekker smeuïge puree hebt.

* Bestrooi met verse zwarte peper en als je dat nodig vindt met Keltisch zeezout. Wel eerst even proeven, door de bouillon is je puree waarschijnlijk zout genoeg.

* Roer goed door en serveer direct.

En oooo wat is dit lekker, eet smakelijk!

Echt herfsteten; lekker en gezond

Sharing is caring!