Roomzachte slagroomyoghurt met mangopuree en koekjes

Roomzachte slagroomyoghurt met mangopuree en koekjes

door | Recepten

Deze roomzachte toet van Toet is top! Jongens, als je een ding maakt deze week, maak dan deze levensvreugdeverhogende toet. Want o, o, o, wat is ie lekker!

Glutenvrij

Omdat ik glutenvrij moet eten, maakte ik ook deze toet glutenvrij, oftewel met glutenvrije speculaasjes van het merk Vrij van gluten dat verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Je kunt ook andere lekkere glutenvrije koekjes kiezen of glutenvolle als je wel gluten eet. Deze glutenvrije speculaasjes zijn trouwens ook lekker bevonden door Martin die wel gluten eet. Maak je keuze en geniet!

Ingrediënten voor 4 personen

Speculaasjes, glutenvrije 4 stuks.

Mango, twee.

Slagroom, 250 ml.

Vanillesuiker, 2 zakjes.

Suiker, naar smaak.

Griekse yoghurt, ongeveer 175 tot 200 ml (afhankelijk van soort, dikte en smaak). 

Nougatine voor de garnering.

Zo maak je het

1. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Voeg extra suiker toe als je de slagroom niet zoet genoeg vind.

2. Was en schil de mango’s en snijd in stukjes. 

3. Doe 3/4 van de mango’s in een blender en pureer tot mooie, gladde puree. De rest van de mangostukjes gebruik je straks.

4. Vermeng de helft van de slagroom met de Griekse yoghurt en roer voorzichtig door.

5. Voeg meer slagroom toe, net zoveel tot je een lekker lobbig slagroom-yoghurtmengsel hebt. Proef!

6. Verkruimel per persoon een speculaasje in een dessertglas.

7. Giet per persoon 1/4e deel van de mangopuree bovenop de verkruimelde speculaas.

8. Schep voorzichtig 1/4e deel van het slagroom/yoghurtmengsel op de mangopuree.

9. Verdeel de overgebleven stukjes mango over de vier glazen.

10. Bestrooi met nougatine. Je kunt de nougatine eventueel vervangen door speculaaskruimels.

Serveer met een grote glimlach. Eet smakelijk!

Op de foto hieronder heb ik een kleine ruimte opgengelaten waar geen mangopuree zichtbaar is. Hier zie je de speculaaskruimels duidelijk zitten.

Lekker eten!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!