Salade met gekookte kip en bleekselderij

Salade met gekookte kip en bleekselderij

door | Recept

Deze makkelijke salade is voedzaam en lekker. Ideaal ook als lunchgerecht en om te eten na het sporten. Heb je ’s avonds weinig tijd? Kook de kip dan alvast ’s morgens of ’s middags, dan eet je ’s avonds toch een gezonde en verantwoorde maaltijd.

O-jaatjes

O ja, nog even een paar o-jaatjes. Kies de hoeveelheid van je ingrediënten naar wens. Ik schrijf in dit recept geen hoeveelheden op, dat maakt namelijk niets uit. Wil je meer kip, dan voeg je meer kip toe. Lust je geen bleekselderij, kies dan iets anders; wortel bijvoorbeeld of rode of witte kool.

Ingrediënten voor de salade met gekookte kip en bleekselderij

* Kipdijfilet.

* Bleekselderij.

* Komkommer.

* Spinazie, veldsla of een andere slasoort naar keuze.

* Olijven, zwarte.

* Verse zwarte peper.

Voor de knoflook-citroendressing

* Mayonaise.

* Knoflook, drie tenen uitgeperste.

* Citroensap, naar smaak.

Zo maak je de salade met gekookte kip en bleekselderij.

* Kook de kipdijfilet gaar in kokend water in ongeveer 15 tot 20 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en dikte van je kipdijfilet.

* Doe een handvol spinazie of sla in een diep bord.

* Snijd de komkommer en bleekselderij in stukjes en voeg toe.

* Voeg de olijven toe.

* Snijd de afgekoelde kipdijfilet in stukjes en voeg toe aan je salade.

* Maak een dressing van de mayonaise met de geperste knoflook en het citroensap.

* Serveer de knoflook-citroendressing bij de salade.

* Bestrooi met verse zwarte peper.

 Eet smakelijk!

 

Meer lekkere blogs

Volg me ook hier

Sharing is caring!