Salade met linzen en groene asperges

Salade met linzen en groene asperges

door | Recepten

En daar is er weer een; zo’n lekkere en gezonde salade. Deze salade met onder andere linzen en asperges is een echte maaltijdsalade; handig op dagen dat je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Enne, deze salade is hartstikke gezond, hiervan worden je lichaam en geest dolgelukkig!

Lekker flexibel

Wees lekker flexibel in je keuze van deze makkelijke maaltijdsalade. Zijn  groene asperges te duur of niet vers verkrijgbaar? Neem diepvriesasperges, die zijn prima. Heb je geen sla in huis, maar wel babyspinazie? Ook goed. Wil je deze salade goedkoper maken? Laat de prosciutto weg (ook voor mensen die geen vlees eten). De basis van deze salade bestaat uit linzen (eiwitten), asperges, tomaten, sla o.i.d. (koolhydraten), prosciutto (koolhydraatarm) en/of pecorino (schapen)kaas en olijfolie (gezonde vetten). Dit is een supergezonde maaltijdsalade die ook nog eens koolhydraatarm is. 

Dit heb je nodig voor de salade met linzen en groene asperges

* Linzen, gekookte, ongeveer 150 tot 200 gram per persoon.

* Sla, rucola, babyspinazie, wat je wilt.

* Asperges, groene.

* Tomaatjes.

* Prosciutto of een andere gedroogde ham naar keuze.

* Pecorino.

* Olijfolie.

* Bakolijfolie.

 

Zo maak je de salade met linzen en groene asperges

* Verhit een scheutje bakolijfolie in een koekenpan of grilpan en gril de asperges in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

* Doe de gewassen en uitgelekte linzen in een schaal. 

* Voeg de sla, spinzaie en gehalveerde tomaatjes toe.

* Voeg plakjes prosciutto en schilfers pecorino (ik schaaf ze met een dunschiller) toe.

* Leg de gegrilde asperges bovenop de salade.

* Besprenkel royaal met goede olijfolie.

Wat een enorm feest weer; Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!