Salade met rosbief, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Salade met rosbief, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

door | Recepten

Ik eet deze salade al jarenlang af en toe als lunch. Als ik em eet, geniet ik er echt van. Je kunt em ook maken met biefstuk of rosbief die je zelf braadt. Voor het gemak kies ik voor de vleeswarenvariant van rosbief. O ja, ik gebruik alleen biologische rosbief. En wist je trouwens dat pijnboompitjes hartstikke gezond zijn?

Parmezaans kaas of Pecorino

Italiaanse Parmezaanse kaas wordt gemaakt van melk van de koe. Veel mensen verdragen koemelkproducten niet goed en/of hebben moeite met de vertering hiervan. Je kunt ook kiezen voor Pecorino, Italiaanse kaas die wordt gemaakt van schapenmelk. Mensen verteren schapen- en geitenmelk makkelijker dan koemelk. Parmezaanse kaas en Pecorino zijn beide lactosevrij. Als ik Pecorino of Parmezaanse kaas koop, lees ik altijd eerst het etiket om te voorkomen dat ik kaas met E-nummers koop, dat is namelijk helemaal niet nodig bij kaas. E-nummers in kaas zijn bijna altijd bedoeld om de kaas geler te kleuren en/of om de kaas langer te kunnen bewaren. Ook in geval van kaas ga ik voor zo puur en onbewerkt mogelijk, dus zonder E-nummers.

Ingrediënten voor 2 personen

Sla, gemengde sla met rucola.

Rosbief, 100 gram biologische vleeswaren.

Parmezaanse of Pecorino kaas, een stukje.

Pijnboompitjes, hoeveelheid naar smaak.

Ingrediënten voor de dressing

Mayonaise, eetlepel.

Yoghurt, eetlepel

Mierikswortel, een beetje.

Zo maak je het

1. Voor de dressing roer je de yoghurt en de mayonaise door elkaar.

2. Voeg de mierikswortel toe en roer heel goed door.

3. Proef en voeg meer yoghurt, mayonaise of mierikswortel toe als dat je dat nodig vindt.

4. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Schep regelmatig om en voorkom dat je pijnboompitjes aanbranden.

5. Doe de sla in een schaal of kom.

6. Leg de plakjes rosbief op de sla.

7. Rasp de Parmezaanse of Pecorinokaas.

8. Strooi over de salade.

9. Strooi de goudbruine pijnboompitjes over de salade.

10. Serveer de mieriksworteldressing apart.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!