Salade met verse vijgen, burrata en walnoten

Salade met verse vijgen, burrata en walnoten

door | Recept

Een heerlijke salade als lunchgerecht zolang er verse vijgen te koop zijn. Lekker, makkelijk, gezond en heel snel klaar. Eet smakelijk!

Verse vijgen

Ik vind ze heerlijk; verse vijgen. Je hoeft verse vijgen alleen maar te wassen en snijden voordat je ze kunt eten. De schil eet je gewoon op en gooi je niet weg. Dat is trouwens wel een extra reden voor mij om als het even kan te kiezen voor biologische vijgen.

Ingrediënten

* Gemengde sla naar keuze.

* Verse vijgen.

* Burrata, een bol voor twee personen. Burrata is een mozzarella-achtige kaas gevuld met room. In deze salade kun je de burrata vervangen door mozzarella.

* Prosciutto of een andere gedroogde ham naar keuze.

* Walnoten, ongezouten.

* Olijfolie.

* Balsamico, eventueel. De combinatie verse vijgen – balsamico is goddelijk!

* Verse zwarte peper.

Supersnel klaar

* Leg de salade op een bord.

* Voeg de gewassen in parten gesneden verse vijgen toe. 

* Bestrooi met walnoten.

* Verdeel de gesneden burrata en prosciutto over de salade.

* Besprenkel royaal met olijfolie en eventueel met balsamico.

* Bestrooi de salade met verse zwarte peper.

Klaar is keesie, het leven is een feesie! Eet smakelijk! 

Meer gezond en lekker

Sharing is caring!