Salade met warme geitenkaas en ontbijtspek

Salade met warme geitenkaas en ontbijtspek

door | Recepten

Deze salade met warme geitenkaas en ontbijtspek maken we al jaren. Deze is in de lente en zomer heerlijk als avondmaaltijd en in de herfst en winter eet ik deze regelmatig als lunch. Mjammie!

 

Voor de salade met warme geitenkaas en ontbijtspek heb je nodig

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Deze salade bevat varkensvlees, dit koop ik alleen biologisch. Niet biologisch varkensvlees bevat in mijn optiek teveel ingrediënten die niet goed zijn voor mijn gezondheid en natuurlijk ook vanwege dierenwelzijn.

* Gemengde sla naar keuze.

* Geitenkaas, plakjes.

* Ontbijtspek, biologisch.

* Tomaatjes.

* Walnoten, deze kun je ook weglaten.

* Olijfolie.

* Mosterd.

* Honing.

Zo maak je de salade klaar

* Omwikkel ieder plakje geitenkaas met een plakje ontbijtspek.

* Laat warm, zacht en lichtbruin worden onder een hete gril.

* Doe de sla in een schaal, kom of diep bord.

* Voeg de gewassen en gehalveerde tomaatjes toe.

* Voeg de walnoten toe.

* Maak een dressing van olijfolie, mosterd en een beetje honing.

* Leg de warme geitenkaas met ontbijtspek voorzichtig op de sla.

* Begiet met de dressing.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!