Sladressing met honing en tijm

Sladressing met honing en tijm

door | Food, Glutenvrij, Recepten, Snel

Sladressing is ontzettend makkelijk te maken. En veel goedkoper en lekkerder dan kant-en-klare die voornamelijk uit water, suiker en conserveringsmiddelen bestaat. Zonde van je geld en met deze recepten maak je vanaf nu je sladressings lekker zelf!

Water met suiker

Kant en klare sladressings bestaan voornamelijk uit water, suiker en conserveringsmiddelen die je zelf nooit in een dressing zou doen. En echt, sladressing maken is heel makkelijk!

Zo makkelijk is het

Je doet de ingrediënten bij elkaar in een flesje, draait de dop erop, even flink schudden en klaar is je dressing! Het flesje dat ik gebruik op de foto’s, is van Dille & Kamille.

Varieer en probeer

Varieer met ingrediënten die jij lekker vindt. Denk aan:
Appelazijn, mosterd, kruiden, yoghurt, mayo, frambozen, tomaten- en vijgendadelazijn, citroensap, limoensap en natuurlijk olijfolie. Varieer en probeer!

Vervang suiker door honing

Soms heeft een sladressing een zoetje nodig. Gebruik bij voorkeur ahornsiroop (= esdoornsiroop = maple syrup) of honing. Gebruik geen agavesiroop! Agavesiroop is een geraffineerde, bewerkte zoetstof die bestaat uit ongeveer 85% fructose (fruitsuiker). En dat is veel meer dan in geraffineerde, witte (kristal)suiker. Hou er wel rekening mee dat ook ahornsiroop en honing suikers zijn. 

 

Ingrediënten

Olijfolie, wel echt goede en lekkere.

Honing, biologische.

Tijm, blaadjes van de takjes afgeritst.

Kijk zelf hoeveel je nodig hebt en experimenteer ook hier met wat je lekker vindt.

Zo maak je het

1. Doe een scheut olijfolie in een flesje.

2. Doe er een theelepel honing bij. Begin met een theelepel en voeg meer toe als je dat nodig vindt. 

3. Doe de tijm erbij.

4. Doe de dop op je flesje en schudden maar!

Klaar is je dressing!

Giet over je salade en serveer.

Eet smakelijk!

Makkelijk en lekker

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!