Snijbonen in citroenboter

Snijbonen in citroenboter

door | Recepten, Voeding

Verse snijbonen, hoe lekker kan groente zijn? Heel lekker, zeker met citroenboter. Dit groentegerecht zet je nog supersnel op tafel ook!

Snijbonen in citroenboter

Ik koop mijn snijbonen altijd ongesneden, zelf snijden is zo gepiept en bovendien hou je dan geen harde, oneetbae stukjes over. De smaak van de citroenboter valt of staat met de citroen die je gebruikt. Ik gebruik de allerlekkerste die ik (in mijn omgeving) kan kopen; biologische citroen van Ekoplaza. Daar zit echt veel meer en een veel intensere smaak aan dan aan bio citroenen van bijvoorbeeld Albert Heijn. Probeer zelf maar!

Sponsoring van jolandatoet.nl

Jolandatoet.nl wordt niet gesponsord! Nu niet en in de toekomst ook niet. Omdat ik het niet geloofwaardig vind producten aan te prijzen waarvoor ik betaald krijg. Als ik ergens reclame voor maak doe ik dat vanuit mijn hart ♥. Dan weet je dat!

 

Ingrediënten voor 2 personen

Snijbonen, ongesneden, 300 gram, meer mag.

Citroen, 1 biologische.

Grasboter of roomboter, klontje.

Zout en peper, naar smaak.

Zo maak je het

1. Was de bonen, verwijder de puntjes en eventuele stugge draden en snijd schuin in stukjes.

2. Was de citroen, droog en rasp de schil.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de zest (geraspte schil van de citroen) toe.

4. Voeg de snijbonen toe met een scheutje water en een eetlepel citroensap.

5. Roer goed door en laat de snijbonen ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn en de citroenboter is ingedikt.

6. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap of boter toe.

7. Bestrooi met zout en peper als je dat nodig vindt en afhankelijk van wat je hierbij eet.

8. Serveer en geniet.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!