Spaghetti met citroen-roomsaus

Spaghetti met citroen-roomsaus

door | Food, Glutenvrij, Recepten, Snel

Deze spaghetti is romig zacht en lekker fris, echt een pasta om te eten als het zonnig en warm weer is. Laat de zomer maar komen!

Helemaal into citroen

Heel grappig, wij zijn helemaal into citroen! Natuurlijk gebruiken we al jaren citroen, maar we hebben de citroen echt herontdekt! Ik moet er wel bij zeggen dat het om biologische citroenen gaat die we kopen bij Ekoplaza (nospon), want het is echt onvoorstelbaar hoeveel meer smaak daaraan zit dan aan regulier geteelde. Bio citroenen zijn plantaardig, omdat er niet zoals bij regulier geteelde een glansmiddel met luizen wordt gebruikt (en ze niet vegetarisch meer zijn). En dat smaakt echt stukken beter! In dit recept gebruik ik ook zest (rasp van de schil van de citroen) en ook daarvoor is het echt belangrijk dat je biologische citroen gebruikt. Bio citroen is duurder, maar iedere cent dubbel en dwars waard. De ingrediënten die je gebruikt, bepalen de smaak (en kwaliteit) van je gerecht!

Ingrediënten voor 2 personen

Spaghetti, glutenvrije, 200 gram.

Knoflook, 2 tenen fijn geraspt.

Kookroom, 150 ml.

Citroen, 1 biologische, sap en zest.

Bakolijfolie, scheutje.

Zout, snufje.

Parmezaanse kaas, naar smaak, fijngeraspt.

Zo maak je het

1. Kook de spaghetti in water met een beetje zout gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Pers de citroen uit en rasp de schil.

3. Doe een scheutje bakolijfolie in een koekenpan en laat goed warm worden.

4. Voeg de fijngeraspte knoflook toe, maar laat niet bruin worden.

5. Voeg de kookroom toe en verwarm.

6. Voeg een deel van het citroensap en citroenrasp toe. Je kunt later altijd meer toevoegen.

7. Voeg de gekookte spaghettti toe en roer goed door.

8. Proef en voeg eventueel extra citroensap- en zest toe.

Serveer direct en bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas naar smaak.

Eet smakelijk!

Het leven is verrukkeluk!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!