Stap voor stap je leefstijl veranderen

Stap voor stap je leefstijl veranderen

door | Leefstijl

Je neemt je voor om nu echt, echt, echt meer te gaan bewegen. Gezonder te gaan eten. Of meer uren te gaan slapen. Of zoals ikzelf een combinatie van deze zeer belangrijke zaken. En het komt er niet van. Het komt er weer niet van moet ik zeggen… Waardoor dat komt en hoe je dit keer wel je leefstijl verandert, lees en vertel ik je hier.

Hoe komt dat toch?

Het antwoord op de vraag waarom het ons toch maar niet lukt onze levensstijl te veranderen, is simpel. We willen teveel in 1 keer. En dat gaat gewoon niet. Omdat we mensen zijn. Die hechten aan hun veilige en vooral vaste gewoonten. We kunnen niet van de ene op de andere dag altijd gezond eten, op tijd naar bed, voldoende rust nemen en daarnaast ook nog voldoende bewegen. Het zou trouwens ook hartstikke saai zijn volgens mij als we altijd maar overal perfect in zouden zijn. Een beetje realistische kijk op de zaken is dus ook wel prettig.

Behoeften

Toch hebben lichaam en geest bepaalde behoeften. Zoals die behoefte aan slaap. Slaap een tijd lang minder dan nodig en je weet wat ik bedoel. Je wordt geïrriteerd, reageert je af op alles en iedereen en vooral degenen die dichtbij je staan. Als je langere tijd te weinig slaapt, ben je vatbaarder voor depressies, dat klinkt niet alleen niet best, dat is het ook niet. Ook ongezond eten heeft gevolgen. Zeker op termijn. Zeker als je ouder wordt en dat wordt iedereen…

Stap voor stap

Ga stap voor stap aan de slag met je levensstijl. In mijn gratis te downloaden e-book ‘Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat’ lees je alles over de behoeften van mensen in de huidige hectische tijd. En ga dan niet als een dolle al die behoeften vervullen, maar kies er eentje uit en begin daarmee. Als jij eraan toe bent, kies je een volgende behoefte en ga je daaraan werken.

Pak je levensstijl aan

Je levensstijl in 1 keer radicaal aanpakken heeft meestal tot gevolg dat je na drie tot zes dagen opgeeft en frikandellen staat te bakken. Omdat het niet vol te houden is. Niet leuk ook. Jezelf knagend op een wortel naar de sportschool slepen, je rot haasten om verplicht gezond te koken en dan hyperventilerend van de stress je programma afwerken om ook nog op tijd in bed te moeten liggen, is niet leuk. Voor niemand. Zorg er daarom voor dat je leven leuk blijft. Veel waterdruppels maken een oceaan, oftewel veel kleine stappen maken een grote. En onthou; het hoeft niet allemaal perfect. En zeker niet vandaag nog. Neem daarom kleine stappen op weg naar je grotere doel. En dat is uiteindelijk veel effectiever.

Meer leuke blogartikelen

Sharing is caring!