Jolandatoet.nl

Stemmingmakerij

door | Politiek

Jaaaa, het is weer verkiezingstijd. Nooit eerder had ik er zoveel zin in om te gaan stemmen als nu! In dit blog vertel ik je hoe ik mijn keuze maak en ik hoop jou daarmee helemaal in de stemming te brengen!

 

Stemmen is zinloos

Klopt helemaal! Stemmen is zinloos als je een ander overheidsbeleid wilt dan het huidig en stemt op een van de partijen uit het partijkartel (CDA, VVD, PvdA, D’66, Groen Links en Christen Unie). Dan krijg je namelijk wat je de afgelopen 40 jaar ook kreeg. En dus niet wilt… Dan is stemmen inderdaad zinloos. In alle andere gevallen niet!

Laat je stem gelden!

En maak gebruik van je stemrecht. Juist nu. Zeker ook als je wilt dat de overheid andere beslissingen neemt. In een hoekje gaan zitten klagen dat alles kut is, maakt het leven sowieso niet beter, leuker of gezelliger. Daar heb je trouwens de overheid niet mee, maar alleen jezelf. Dus hupsakee, geen gehuismus, op naar die stembus!

Maar het is zo moeilijk

Het leven is alleen moeilijk als jij vindt dat het moeilijk is… Ik vind het leven vooral leuk en mijn stemkeuze maken ook. Het is toch geweldig dat we dit mogen doen! Dit jaar maak ik wel een andere keuze, ik ga je vertellen hoe ik tot deze keuze ben gekomen. Hopelijk breng ik ook jou daarmee in de stem-ming!

Stemmingmakerij

Momenteel is er heel veel stemmingmakerij; mensen en partijen worden zwart gemaakt, gedemoniseerd, geframed. Geloof al die onzin niet, maar realiseer je dat partijen als VVD, CDA, D’66, PvdA en Groen Links dit doen om het partijkartel waartoe ze behoren, te behouden.

Om die reden is het voor deze partijen ontzettend belangrijk partijen als FvD en PVV buiten het kartel te houden en dus buiten te sluiten. En dat doe je door heel veel roddels te verspreiden. En nee, dat hoort niet in een democratie. Maar even eerlijk; het is toch ook heel ongeloofwaardig dat een partij als PVV met zoveel stemmen bij voorbaat wordt uitgesloten. En nee, PVV is niet mijn partij, maar dat doet niet ter zake. Maak je er niet boos om, maar lach erom, want weet; alles wat je aandacht geeft groeit en dat geldt ook voor deze partijen!

Laat je ook vooral niet weerhouden je stem uit te brengen op dergelijke partijen; ze tellen net zo veel (en dit jaar misschien wel nog meer) mee. Een echte verandering maken kan wèl!

Een partij als PvdD wordt als minder bedreigend gezien en daarom hoor je over die partij zelden spannende verhalen, logisch.

Stemmingmakers

Realiseer je ook dat stemmingmakers vaak zelf helemaal niet zuiver op de graad zijn en zeker in de toekomst niet zorgen voor verbetering van onze leefomstandigheden…

Sigrid Kaag dient echt niet alleen de belangen van D’66, maar vooral die van de Europese Unie. Ze is voorstander van verdergaande Europese integratie en zij wil dat Brussel meer macht krijgt. Oftewel; Nederland verliest soevereiniteit (letterlijk geciteerd) en wordt als het ware een provincietje van Europa. Huh? D’66 was ècht de partij die ooit ontstaan is vanuit de uitdrukkelijk wens (eis) voor invoer van referenda. En nu verkwanselt diezelfde partij onze inspraak door de boel uit handen te willen geven aan de Europese Unie? Ai, ai, ai, vrouw Kaag toch!

Deze zelfde Sigrid Kaag verwijt Geert Wilders openlijk te discrimineren. Hoe logisch is het dan dat mevrouw Kaag een Europees vaccinatiepaspoort wil invoeren en iedereen die niet gevaccineerd is wil buitensluiten oftewel discrimineren? Nu maar hopen dat deze vrouw wordt buitengesloten door de kiezers…

Mark Rutte, ach jongens, is er überhaupt nog iemand in Nederland die deze vogel gelooft? Vliegt van de bewering ‘PCR-test heeft geen enkele zin als je geen klachten hebt’ naar kamp ‘iedereen inclusief baby’s en kleine kinderen aan de PCR-test’. Sorry, maar als je op Mark Rutte stemt, moet je de komende jaren vooral niet zeiken over alles wat er in Nederland mis is en gaat. Dat weet je namelijk nu al… Bezint eer ge begint!

Jesse Klaver heeft zijn naam mee, althans de associatie daarvan met geluk, maar dat is het dan ook wel, toch? Jesse ziet de wereld door een groene bril, dat kan bijna niet anders. Groen Links straalt graag uit een groene partij te zijn, maar laat je niet besodemieteren. Juist door een partij als Groen Links gaat het milieu in snel tempo nog verder naar de mallemoer.

Net als Groen Links zelf, want jongens, wat een partijtje blablabla-gekeuvel is dat zeg. Werkelijk niets op de website en in doelstellingen van Groen Links is concreet. Helemaal nakko. Eerst maar eens leren SMART-formuleren dames en heren? En Jesse, ach schaap Jesse toch. Een paar jaar geleden nog het leukste jongetje van de klas en groot zetelwinnaar, ik voorspel dit jaar de rol van groot verliezer voor onze Jesse. En terecht!

Hugo of Wopke? Natuurlijk moet ik het hier eerst hebben over lijsttrekker Wopke Hoekstra. Komt over als een oerdegelijke, doodsaaie, betrouwbare boekhouder. Een echte zo blijkt… Zo eentje die stiekem naast het potje pist, buiten de lijntjes kleurt of zoals onlangs een scheve schaats rijdt… Terwijl heel Nederland opgehokt thuis zit, gaat Wop lekker schaatsen op een binnenbaan… Betrouwbaar? Neuh, daarvoor moet je niet bij CDA zijn!

Ik doe em toch even hoor, omdat ie gewoon te erg is. Hoewel eigenlijk ieder woord aan deze mafkees teveel is… Lands eer en godsgeschenk op aarde (volgens hemzelf) Hugo de Jonge. Wat een ellende! En wat een ellende heeft deze man Nederland gebracht met zijn eindeloos gewauwel en kleutermeesterniveau. Vergeet vooral niet dat onze Huug een broer in de vaccinatie-industrie heeft die heel veel vet belegde boterhammetjes verdient aan onze ‘crisis’. Hugo de Jonge, integer en oprecht? Joehoe, wakker worden! En alsjeblieft Universum, verlos ons van den boze en bevrijd ons van Hugo!

Wie verdient er aan Covid-19?

Dat is de grote ham-kaasvraag; ook bij het maken van je stemkeuze. Wie verdient er aan deze ‘pandemie’? Ik zou namen willen weten met partners, echtgenoten, kinderen, ouders en broers/zussen. Ik denk dat je stijl achterover slaat als je weet wat hier speelt. Ik wil dat niet alleen weten van politici, maar ook van ‘prominente deskundigen’ als Diederik Gommers, Ernst Kuipers en consorten. Wedden dat er veel verbanden bestaan met PCR-testmakers, virusontwikkelaars, farmaceuten, mondkapjesknutselaars? Wie o wie verdient hier klauwen vol geld aan? Jij en ik zijn het niet… Wie niets te verbergen heeft, verbergt niets, dus open up die beerput!

Politieke vacaturedans

Ook iets om echt rekening mee te houden; de politieke vacaturedans. Vaak komen politici na hun politieke carrière terecht in banen die ze door oud-collega’s toegespeeld krijgen. Zo heeft André Rouvoet (CU) een fijne baan bij de GGD, ondersteunt Diederik Samson (PvdA) Frans Timmermans bij het ontwikkelen van Europees klimaatbeleid en Edith Schippers (VVD) is president bij de Nederlandse tak van chemieconcern DSM. Wedden dat Mark Rutte na zijn premierschap een goedbetaalde baan vindt in de Europese Unie? Zie je de verbanden tussen politiek en (chemische en tech-)multinationals, farmaceutische industrie en de Europese Unie? Het is één kleffe vriendenkliek… 

Vriendjespolitiek

Mocht je je nou afvragen hoe het toch komt dat de publieke omroep en diverse media ‘het nieuws’ zo eenzijdig belichten? Juist em, vriendjespolitiek! Veel oud-politici hebben topbanen bij omroepen en media. Weten we gelijk waar het woord vriendjespolitiek vandaan komt…

Wat vind je belangrijk?

Dat is het allerbelangrijkst bij het maken van jouw stemkeuze, dat je voor jezelf bepaalt wat jij belangrijk vindt. Mijn prioriteiten:

* Vrijheid
* Milieu
* Dierenwelzijn
* Zorg
* Toekomstvisie 

Vrijheid

Vrijheid is mijn persoonlijke kernwaarde; dat vind ik het allerbelangrijkst in mijn leven. En juist die vrijheid is het afgelopen jaar drastisch ingeperkt. Ik vind dat daar onmiddellijk een einde aan moet komen door óf de oorzaak van infectieziekten (zoönosen) aan te pakken en niet zoals nu de symptomen te bestrijden óf te accepteren dat we in het leven nu eenmaal te maken hebben met ziekte en dood. Ik wil dat er zo snel mogelijk een einde gemaakt wordt aan de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen en natuurlijk ben ik voor het goed en echt beschermen van de gezondheid van degenen die dat nodig hebben en/of willen.

Ook in het kader van vrijheid blijheid wil ik zo snel mogelijk een Nexit; weg uit de Europese Unie! De inbreng van de Europese Unie wordt steeds dwingender, groter en overtuigender, dat hebben we afgelopen tijd wel gemerkt. De Europese Unie wil volledige macht en controle over alle landen in Europa, dat bewijst ook het ‘Europees vaccinatiebewijs’ (dat overigens al lang klaar ligt) maar weer. Denk ook niet dat dit wel meevalt; googel maar eens hoeveel Nederlandse politici er nevenfuncties vervullen voor ‘Europa’ en hoeveel oud-politici er werkzaam zijn. Laat je ook niet bang maken met horrorverhalen over handel. We zijn een ondernemend en inventief volk, kom op, niet mauwen, maar handen uit de mouwen! Bovendien; vertrek uit de Europese Unie hoeft niet nadelig te zijn; kijk maar naar UK!

Milieu

Vind ik heel belangrijk. In de politiek is in mijn ogen veel te weinig aandacht voor milieu (voorwaarden en invloeden die voor het leven van organismen zoals mens, dier, plant en voor levensgemeenschappen van essentieel belang zijn, sorry voor deze heel lange zin!). En veel te veel voor klimaat; de atmosfeer in een bepaald gebied.

Helaas zijn zowel milieu als klimaat verworden tot grote verdienmachines van multinationals. Klimaatakkoorden zijn een wassen neus waarin alles draait om vermindering van CO 2 en dat heeft helemaal niets met klimaat te maken, maar alles met geld, macht en controle.

Mijn voorkeur gaat uit naar een partij die dit erkent en wil veranderen. Mocht jij nu denken dat bijvoorbeeld windmolens groen, milieuvriendelijk en klimaatvriendelijk zijn, verdiep je dan eens in de productiewijze, de levensduur, de kosten en hoe deze lelijke krengen afgedankt worden. O ja, een windmolen gaat maar 20 jaar mee, lekker ook om je kinderen en kleinkinderen met het afval op te zadelen…

Dierenwelzijn

Superbelangrijk. Daarom stemde ik de afgelopen 140 jaar dan ook op Partij voor de Dieren. Dit jaar voor het eerst sinds hun bestaan niet. Dat komt omdat ik vind dat PvdD te veel concessies doet. Zo erkent PvdD de grote nadelen van bijvoorbeeld windmolens, maar gaat desondanks toch akkoord met plaatsing ervan. Soms onder voorwaarden, zoals de voorwaarde dat windmolens in zee geplaatst worden met voor dieren en zeeleven geluidsbeperkende maatregelen. Tsja, ik weet nu al dat er van de voorwaarden niets terecht komt en dat PvdD dus indirect meewerkt aan het plaatsen van dieronvriendelijke en klimaatonvriendelijke windmolens.

En natuurlijk begrijp ik dat iedere politieke partij concessies moet doen om te kunnen samenwerken met andere partijen, maar hier en daar je poot stijfhouden moet. Zeker als het gaat om dierenwelzijn. Partij voor de Dieren is voor mij verworden tot vlees noch vis-partij en dat is fijn, maar toch ook een beetje jammer…

Zorg

Mijn ideaal is voldoende ziekenhuizen, voldoende ziekenhuisbedden, aparte ruimten en bedden voor infectieziekten. Voldoende goed opgeleid, bekwaam personeel dat zingeving ervaart uit en heel veel plezier heeft in het werk, goede beloning voor zorgverleners. En loskoppeling van zorgverzekeraars. Geen inbreng meer door zorgverzekeraars en andere financiële wijsneuzen die alleen hun eigen zakken vullen.

Het huidige kabinet heeft zoveel bezuinigd dat het aantal bedden (en ziekenhuizen) de afgelopen jaren drastisch verminderd is. Gek hè dat ziekenhuizen zo snel vol lopen? Meer zorg voor zorg is mijn motto.

Toekomstvisie

Nu kopen, later betalen is het motto van de afgelopen kabinetten. Ik wil stemmen op een partij met toekomstvisie. En dat is geen partij die de kosten voor de coronacrisis opschuift naar 2050… Of nu kiest voor zogenaamd klimaatvriendelijke windmolens en daarvoor de immens hoge rekening presenteert over 20 jaar (de levensduur van een windmolen is slechts 20 jaar). Wat een toestand wordt dat strakkies tussen 2030 en 2050. Heb je daar wel eens over nagedacht? Ik weet 100% zeker dat de generatie van straks de generatie van nu zal vervloeken om de verkeerde keuzes die we nu maken en waarvan zij de gevolgen moet dragen.

O ja, ondanks dat ik geen kinderen heb en dus ook geen kleinkinderen krijg, ben ik groot voorstander dat de studiebeurs weer terugkomt voor studenten. Bezopen dat je alleen nog kunt studeren als je ouders geld hebben. Ook vind ik dat studenten niet hoeven betalen voor online colleges, wat nu wel het geval is. Lekker ook, je bijbaan in de horeca (of waar dan ook) kwijt, hele dagen verplicht thuiszitten en wel de volle mep studiegeld moeten betalen. Koekoek! Online colleges mogen nooit een verdienmodel worden voor wie of wat dan ook. Studenten betalen echt een te hoge prijs.

Ook het woningaanbod voor jongeren moet echt aangepakt worden, zodat er voor starters op de huizenmarkt weer leuke, betaalbare woningen beschikbaar komen om van daaruit hun eigen mooiste leven te leven. Meer betaalbare huizen voor jongeren en sociale woningbouw voor de lagere inkomensklassen, zodat veel minder mensen duur moeten huren. O ja, opzouten met alle energielabels en frustrerende regels, allemaal bureaucratische bullshit!

Net als Forum voor Democratie ben ik voor het terugbrengen van de pensioengerechtigde leeftijd naar 65 jaar. Handen af van onze pensioenen! Schandalig vind ik het dat mensen die jarenlang keihard pensioen hebben afgedragen in dit land, steeds opnieuw gekort worden. Op een houtje moeten bijten, terwijl je riant had kunnen leven als je zelf je ingelegde pensioencenten in je spaarpot had gedaan, is wrang, te wrang… Mocht je je afvragen wat er met je pensioeninleg gebeurd is? Die is besteed aan… (komt ie weer…) allerhande betalingen aan de Europese Unie… Is jouw (toekomstig) pensioen je lief? Kies dan een partij buiten het partijkartel en bij voorkeur een die uit de EU wil stappen.

Ik kies…

Tadadiedadiedaaaaaa! Dit jaar kies ik ervoor te stemmen op: Forum voor Democratie. Het enige waarover we echt van mening verschillen, is dierenwelzijn. Voor nu is dat mijn keuze, want als het niet goed gaat met de mensen (en dat is nu het geval in mijn optiek) gaat het ook niet goed met de dieren…

Mijn overige standpunten komen heel sterk overeen met die van Forum voor Democratie. FvD is de enige partij die een bindend referendum wil invoeren, oftewel èchte inspraak door èchte mensen als jij en ik. Referenda zijn trouwens geen hippe fratsen van de laatste jaren, maar worden al sinds 1917 door politici gezien als noodzakelijk in een democratie. Heel veel landen wereldwijd maken ook gebruik van referenda, Nederland is daarin echt uitzondering… CDA, VVD, Groen Links en CU zijn absoluut tegen invoeren van referenda, maar dat is logisch, die willen zelf met ijzeren hand regeren zoals ze al jaren doen.

Ik ben overtuigd dat FvD de juiste partij is die Nederland nodig heeft uit dit diepe dal van schaarste te klimmen. Zonder nog meer regels, dwang en controle vanuit de Europese Unie. Nu kiezen voor de Europese Unie, is je vrijheid in handen leggen van een stel machtsmisbruikers bij wie alles aantoonbaar (!) draait om geld, macht en controle. Ik kies voor een partij die 100% gaat voor Nederland en niet naar de steeds dwingender pijpen wil dansen van de Europese Unie; een land waarin we samen met elkaar kunnen leven in vrijheid. Samen de schouders eronder zetten, ons MKB stimuleren, referenda invoeren zodat onze stem ook een echte stem wordt. Vrijheid voor leven in liefde en overvloed, dat is wat we nu nodig hebben!

Wat kies jij?

Wat mij zeker geholpen heeft bij het maken van mijn keuze, zijn de stemmingsuitslagen bij moties in de tweede kamer. Op Instagram vind ik moties2ekamer heel verhelderend, omdat je hier precies het stemgedrag ziet van alle politieke partijen. Omdat de uitslagen vaak schokkend en stuitend zijn, maak ik hierover binnenkort gewoon nog een blog. En kijk, zo blijf ik ook lekker bezig…

Ben jij al in de stemming?

Hopelijk heb ik je met dit artikel helemaal in de stemming gebracht om ook te gaan stemmen! Wil je meer info over wat er zoal speelt in Nederland? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen! Welke partij je ook kiest, ga stemmen, want ook jouw stem telt!

Urgent, ècht lezen!