Stoppen met de bullshit in je leven

Stoppen met de bullshit in je leven

door | Lifestyle

Bullshit; nonsens-excuses om dingen toch vooral niet te doen. Smoezen om de boel lekker de boel te laten. Lulkoekjes in de categorie het slaat helemaal nergens-opjes. Excuses voor dingen die we ons echt voorgenomen hadden, maar blijkbaar niet meer dan dat. En die we vooral gebruiken voor het vergoelijken van dingen die we zelf zeggen niet te willen. Ai ai ai!

Doelen behalen

Doelen behalen. Velen van ons willen het zo graag; slechts weinigen doen het echt. Jammer en echt zonde! Daarom gaan jij en ik samen aan de slag met het behalen van jouw doelen. Stap voor stap. Vandaag het eerste artikel in een reeks om je doelen wel te behalen; stoppen met de bullshit in je leven.

Bullshit

We hebben allemaal bullshit in ons leven. Correctie; we brengen allemaal bullshit in ons leven. Dat doen we helemaal zelf ja. We zeggen dat we dingen willen en doen ze vervolgens niet. Om te vergoelijken dat we ze niet doen, brengen we bullshit in ons leven. Ik geef je een paar voorbeelden, dan begrijp je zeker waarover ik het heb.
* Die paar wijntjes iedere dag maken me nog geen alcoholist (doel: alocholvrij leven).
* Ik zie gewoon niet dat mijn huis vies is (doel: een schoon en opgeruimd huis).
* Ach joh, vijf sigaretjes zijn minder slecht dan een heel pakje oproken (doel: rookvrij zijn).
* Ik geef mijn kinderen wel eens een opvoedkundige tik, ik kreeg vroeger zelf ook klappen en heb daar toch ook niets aan overgehouden? (doel: met de kinderen praten in plaats van ze te slaan).
* Ik ga lekker frikandellen eten. Deze dag is toch al verpest door die reep chocola vanmorgen (doel: gezond eten en/of afvallen).

Je voelt je rot als je je doelen niet behaalt

Allemaal dingen die je lekker helemaal zelf moet weten met uitzondering van je kinderen slaan, dat moet je gewoon niet doen. Je hebt jezelf doelen gesteld. Doelen die je echt wilt behalen. We stellen onszelf bijna allemaal doelen. En allemaal gebruiken we bullshit om te vergoelijken als het misgaat. Is dat erg? Jaaaaa! Het is harstikke erg als je om die lullige reden je doelen niet behaalt en je wensen niet realiseert. Je hoeft er waarschijnlijk weinig moeite voor te doen je voor te stellen hoe het voelt als je weer chocola hebt gegeten, je weer niet naar de sportschool bent gegaan, je continu in de troep zit en je weer Chinees hebt gehaald in plaats van zelf gekookt. Je voelt je moedeloos en slecht over jezelf. Logisch; er zijn maar weinig mensen trots op zichzelf omdat ze weer hun doelen niet hebben behaald. En begrijp me niet verkeerd, we hebben het niet over een keertje chocola eten of zo, maar over consequent bullshit verzinnen waardoor je je doelen nooit zult behalen.

Stop met die bullshit in je leven

1. Realiseer je dat ook jij bullshit in je leven brengt.
2. Welke doelen wil jij wanneer behalen? Maak je doelen zo concreet en duidelijk mogelijk.
3. Wat heb je nodig om je doelen te behalen? (mensen, middelen, geld).
4. Welke bullshit / excuses gebruik jij?

Schrijf je antwoorden op, overdenk, laat gaan en lees na een aantal dagen tot een week nog eens na. Wat vind je van je excuses? Ben je het ermee eens dat je je door je eigen bullshit laat belemmeren en beperken?

Bewustwording

Als je inzicht hebt in bovenstaande vraagstukken, ben je al half op weg. Wees je iedere keer dat je excuses gebruikt waardoor je je eigen persoonlijke doel saboteert bewust dat je dit doet. Bewustwording is hier het gouden toverwoord. Op het moment dat je weet dat je een excuus verzint dat nergens op slaat (bullshit dus) verzin je een beter excuus. Ik bedoel een echt goed excuus. Een echt goed legitiem excuus. En verder laat je het lekker gaan op dit moment. O ja, even voor jouw info; er zijn maar weinig echt goede legitieme excuses… Tot de volgende keer, wordt vervolgd!

 

Meer interessante blogartikelen

Sharing is caring!