Stuffed lemon chicken

Stuffed lemon chicken

door | Recepten

Deze kip lijkt op cordon bleu, maar is het niet. Deze glutenvrije stuffed lemon chicken is namelijk veeeeeel lekkerder!

Beter dan cordon bleu

Als je net als ik glutenvrij eet, sta je wel eens voor een uitdaging. Bijvoorbeeld dat je iets cordon bleuerigs wilt eten, maar (uiteraard) zonder paneermeel. Glutenvrij paneermeel kan natuurlijk ook, maar liever niet. Glutenvrij is namelijk meestal droog, kruimelig en eerlijk gezegd niet te eten. En zo ontwikkelden Martin en ik samen dit recept; de een voegt iets toe (citroen!), de ander laat iets weg (room) en zo ontstond deze stuffed lemon chicken die echt stukken beter, echter en puurder smaakt dan cordon bleu. Ook voor mensen die wel gluten eten.  Leve het glutenvrije leven!

 

Ingrediënten voor 2 personen

Kipdijfilet, biologisch, 2 stuks.

Ham, biologisch, 100 gram.

Belegen kaas, biologisch, 2 flinke plakken.

Citroen, biologisch, alleen het sap.

Zwarte peper uit de molen.

Bakolijfolie.

Zo maak je het

1. Snijd de kipdijfilet open en vul met de ham en kaas. Klap dicht, that’s it.

2. Verhit een scheutje bakolijfolie in een koekenpan en laat heet worden.

3. Bak de gevulde kipdijfilets goudbruin en gaar in 30 tot 40 minuten (afhankelijk van de dikte van je kip).

4. Pers de citroen uit en schenk een deel van het sap over de kip. Niet teveel, je kunt altijd meer toevoegen!

4. Draai de kip om in de pan en voeg citroensap toe. Roer door het braadvet (jus).

5. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en overgiet met de citroenjus.

6. Bestrooi met verse zwarte peper en serveer.

Eet smakelijk en geniet van je maaltijd!

Stuffed lemon chicken is lekker met:

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen en e-books over geluk en voeding.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!