Supersnelle cherrytomatensoep

Supersnelle cherrytomatensoep

door | Recepten

Deze vegan soep is top, want supersnel! Ik maak em regelmatig als lunchsoep of als tussendoortje voor ’s middags tegen vieren. Inderdaad als glutenvrije en stiekem supergezonde (!) vervanger voor Cup a Soup en dergelijke.

Supernel

Deze cherrytomatensoep, niet te verwarren met sherry, is supersnel omdat de tomaten maar een minuut of 8 hoeven koken.

Supergezond

Deze soep is stiekem supergezond, niet alleen door de ui en knoflook, maar doordat je tomaten verwarmt. Tomaten bevatten het pigment lycopeen wat ons lichaam beter opneemt als we tomaten verwarmen. Lycopeen is een sterke antioxidant die beschermt tegen hart- en vaatziekten en prostaatkanker. Zelfgemaakte tomatensoep is echt heel veel gezonder dan kant-en-klaarsoepen als Cup a Soup, waar veel te veel zout, E-nummers en nul verse groenten inzitten.

Tomaten in blik

Voor deze soep gebruik je ook tomaten in blik. Omdat daar vaak meer smaak aan zit dan aan verse tomaten. Kun je geen lekkere smaaktomaten vinden of vind je ze te duur? Vervang de verse tomaten in dit recept dan ook door bliktomaten. Liever smaakvolle bliktomaten dan verse peperdure smaakloze waterbommetjes. Bij Ekoplaza kun je biologische cherrytomaten in blik kopen, superlekker en handig! Goed om te weten is dat in de meeste blikjes bisfenol, BPA zit, een chemische stof die niet gezond is. Ekoplaza garandeert dat al hun verpakkingen vrij van bisfenol zijn. 

Meer weten over voeding?

In mijn e-book Eet jezelf gelukkig! vind je heel veel informatie over gezonde en minder gezonde voeding, E-nummers, pesticiden, antwoord op de vragen waarom veganisten geen Nutella zouden moeten eten en wat beter is; kwark of yoghurt, de gezondheidsvoordelen van kruiden en nog veel meer. Meer info vind je hier.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

Ui, een.

Knofook, een teentje.

Cherrytomaten, 250 gram verse.

Tomaten in blik, bijvoorbeeld cherry tomaten, 1 blik = 400 gram.

Groentebouillon, 500 ml. 

Bakolijfolie.

Zo maak je het

1. Verhit de bakolijfolie in een soeppan.

2. Maak de ui schoon, snipper de ui en fruit in de olie.

3. Snijd de knoflookteen fijn en voeg toe aan de ui.

4. Voeg de gewassen verse cherrytomaten toe en bak even mee.

5. Voeg de tomaten uit blik met vocht toe en roer door.

6. Schenk de groentebouillon bij de overige ingrediënten.

7. Breng je soep aan de kook.

8. Laat je soep ongeveer 8 minuten zachtjes koken.

9. Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

10.Schep in een bord of schenk in een kop.

Klaar is keesie, het leven is een feessie; eet of drink smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!