Supersnelle, simpele tonijnsalade

Supersnelle, simpele tonijnsalade

door | Borrel, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vis

Wie ooit bedacht heeft kant-en-klare tonijnsalade te gaan fabriceren, moet van mij voor straf in de hoek staan… Want jeej, wat een ellende zit er in kant-en-klare salades! Goedkope ingrediënten als tarwe, uh?, zijn totaal overbodig en spekken vooral de kas van de fabrikant. En weet je? Lekkere, glutenvrije tonijnsalade maken is een fluitje van een cent, kijk maar.

Keep it simple

Is zeker mijn motto daar waar het gaat om tonijnsalade. In dit recept zit komkommer en dille, maar je kunt naar hartelust variëren met bijvoorbeeld augurk, kappertjes, Italiaanse kruiden, stukjes paprika, oregano, olijven, net wat jij lekker vindt. Niet alleen lekker bij de borrel, maar ook als lunch op een rijstwafel. 

Ingrediënten voor 4 personen

Tonijn op water, een blikje msc.

Mayonaise en/of yoghurt, kwark, Griekse yoghurt.

Komkommer, appel of augurk, in blokjes.

Dille, verse, paar takjes.

Zwarte peper uit de molen, als je wilt.

Zo maak je het

1. Laat de tonijn goed uitlekken.

2. Doe de tonijn in een schaaltje.

3. Meng in een ander schaaltje een halve eetlepel mayo met een halve eetlepel yoghurt en roer dit door de tonijn OF roer een eetlepel mayo of yoghurt door de tonijn. Persoonlijk vind ik een combinatie het lekkerst, want minder vet en minder zuur.

4. Voeg de blokjes komkommer of augurk toe en roer door.

5. Bestrooi met verse dille en eventueel met zwarte peper.

6. That’s all! Dat is het!

Serveer bij de borrel en geniet. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!