Supersnelle vegan knoflooksaus

Supersnelle vegan knoflooksaus

door | Recept

Wij eten steeds vaker vegan oftewel plantaardig. Hartstikke aardig natuurlijk, maar ik voel me dan wel superlullig dat ik nog steeds voor niet-vegan sauzen kies. Ik ging op onderzoek uit en deze supersnelle vegan knoflooksaus is niet alleen plantaardig, maar ook nog eens heel erg lekker!

Verrassend lekker

Plantaardig eten kan hier en daar behoorlijk lastig zijn als je glutenvrij eet. En eerlijk is eerlijk, veel plantaardige producten vind ik echt vies. Onlangs at ik vegan kaas en echt jongens, ik zat te kokhalzen. Die plantaardige kaas smaakte namelijk naar 100% margarine en als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb is het die ranzige smaak van margarine. En toch voel ik me vaak heel lullig als ik bij een vegan gerecht een saus gebruik met dierlijke producten. Niet omdat ik tegen het eten van eieren ben of zo, maar dan eet je vegan en toch ook weer niet. Ik ging op onderzoek uit en probeerde de glutenvrije plantaardige mayonaise van Remia; Mayolijn 100% plantaardig. En die is me toch lekker! O ja, dit blog bevat geen gesponsorde onderdelen. 

Snel, makkelijk en vooral lekker

Ik vind die Remia Mayolijn zo lekker dat ik zelf geen andere mayo meer gebruik thuis. Nooit verwacht! Deze mayo bevat ook nog eens 55% minder vet dan reguliere, dus dat is lekker meegenomen. De smaak is zoetig. Hou je meer van zurige mayonaises, dan is dit misschien niet helemaal jouw favoriet. En even voor de duidelijkheid, deze mayo en de overige ingrediënten in dit recept, kies ik niet vanwege gezond. Deze vegan knoflooksaus valt voor mij in de categorie snel, makkelijk, lekker, glutenvrij en nog vegan ook.

Ingrediënten voor de supersnelle vegan knoflooksaus

– Knoflook, net zoveel teentjes als je lekker vindt (niet op de foto).
– Remia mayolijn mayonaise.
– Alpro soya mild & creamy. 
– Zwarte peper uit de molen.

Supersnel klaar

– Pers de knoflookteentjes en roer door de mayonaise.
– Voeg soyayoghurt naar smaak toe.
– Voeg versgemalen zwarte peper toe.
– Proef, proef, proef! De hoeveelheden doen er in dit recept niet zoveel toe, je voegt die hoeveelheid toe die je zelf lekker vindt en nodig hebt.

Zo makkelijk kan het leven zijn! Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Social media

Sharing is caring!