Terugblik op april

Terugblik op april

door | Leven, Persoonlijk

In de rubriek Terugblik op… kijk ik terug op de afgelopen maand. Vandaag neem ik je mee naar april 2020; de eerste volledige maand ooit in ‘intelligente lockdown’. Leuk dat je weer meekijkt!

April 2020

De eerste volledige maand in intelligente lockdown ooit. En ik? Bleef thuis. Ik woonde deze maand in mijn huisje in het bos in Drenthe.

Aan het begin van de maand maakten we een wandelingetje in de buurt van ons huisje. Het is hier heerlijk stil en rustig.

Wolkenloze blauwe hemel. Mooi! #nofilter

Martin kreeg veel vroeger dan verwacht zijn nieuwe auto. Een goudgele oftewel quantum yellow, wow!

Natuurlijk wilde Martin een eindje rijden met zijn nieuwe bolide. En dus reden we naar Lauwersoog in Groningen, waar het echt muisstil was. Op de foto’s lijkt het niet alleen of wij hier de enigen waren, dat was ook zo, top!

Verder bleven we thuis. Ik ging nergens heen. O ja, toch! Ik ging naar de bouwmarkt voor verfbakjes en kwasten, die wilde ik perse zelf uitkiezen, omdat ik degene ben die ze ook gebruikt. Martin gaat naar de supermarkt; daar heb ik dus niets te zoeken. Ik ben er dan ook al een week of 6, 7 (schat ik in) niet geweest. De enige mensen die ik momenteel face to face spreek, zijn mijn buren in het bos. En dan wel op een afstand van een metertje of tien, minimaal. 

Ik maakte verrukkelijke champignonsoep die uitermate geschikt is voor grote groepen, verjaardagsfeestjes, zaterdagavond en ook als voorgerecht. Deze soep is glutenvrij, lactosevrij en plantaardig, een waar feest dus voor mens en dier. Het recept vind je hier.

We besloten van de nood een deugd te maken en wat zijn we daar goed in! Eindelijk kregen we nu de kans ons huisje te schilderen! Al jaren waren we dat van plan, maar ja, hoe doe je dat als je hier af en toe een nachtje bent of hoogtuit een week? Niet dus en dat werd steeds duidelijker zichtbaar…

We lieten de boel afbladderen omdat we wisten dat we hoe dan ook moesten schuren en schilderen. Maar ja, wanneer? Nu dus!

Spullen klaar? Starten maar!

Martin schuurde ons huisje en ik maakte schoon en schilderde. Of eigenlijk beitste, ik gebruikte meesterbeits. Een megaklus! Beits breng je in 3 lagen aan (zonder grondverf). Buiten schilderen is heel anders dan binnen (waar ik behoorlijk wat ervaring mee heb). Maar in het bos schilderen is weer heel andere koekie dan buiten schilderen… Al die blaadjes!

Dit is de voordeur. Of eigenlijk was, want hij ziet er nu heel anders uit. Binnenkort foto’s van het resultaat. 

Natuurlijk maakte ik eerst schoon en haalde ik ook gelijk een lappie over de dakrand die weer zwart is in plaats van groen.

Even een kort rustmomentje in de zon. Echt kort, want wat voelde ik de tijdsdruk. Het was zulk ongekend stralend mooi weer en schilderweer dat ik hoopte mijn huisje af te kunnen maken voor het weer zou gaan regenen. En na een maand (!) keihard doorbuffelen is het gelukt! Ons huisje is zo goed als klaar! En nee, de schuur nog niet.

En terwijl we bezig zijn (Martin werkt overdag natuurlijk gewoon in zijn ‘kantoortje in het bos’, zien we  gaandeweg mogelijkheden voor meer. Zo zijn we. De tuin een klein beetje opknappen bijvoorbeeld. Nu hebben we inmiddels al 142 kilo bladeren geharkt, geveegd en afgevoerd, dat is wel zo handig voordat je gaat schilderen. Daarnaast is tuinieren een prima vervanging voor de sportschool en dan zie je opeens hoe leuk, mooi en nog diervriendelijker je tuin zou kunnen worden. O, oooo!

En dus knutselden we ook een beetje in de tuin. En ja hoor, ook hiervan volgen binnenkort meer foto’s. Deze is sprookjesachtig leuk he? Niet verder vertellen, maar hij is niet echt…

Heel af en toe kwam ik even binnen… Knuffelen met de poezendiva’s die het hier zo naar hun zin hebben dat ze ons voor het eerst in 7 jaar (!) ’s nachts laten doorslapen! Allebei! En ze beginnen ook niet al om 04.30 uur met spannende avonturen, dan slapen ze. Net als wij. Hoe heerlijk!

Momo is weer helemaal opgeknapt na haar abces. Ze heeft er weer zin in en is aan haar 83e jeugd bezig. Geweldig om te zien hoe nieuwsgierig, levenslustig, veerkrachtig en sterk dit 18 jaar oude poesje is. Je ziet haar echt kattenkwaad verzinnen…

We aten deze maand onder andere deze geweldige loempia’s. Als je deze week 1 nieuw recept maakt, maak dan dit. Deze loempia’s zijn lekker, gezond, glutenvrij, lactosevrij en plantaardig. Lief en aardig dus voor iedereen! Bovendien zijn ze snel klaar, hoef je niet te koken en ook heerlijk als lunch en bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Jammiedepammie! Het recept vind je hier.

Dankbaar
En wat ben ik dankbaar voor deze mooie maand! Voor het feit dat nog helemaal niemand die wij kennen het coronavirus heeft of had. Dat we allebei gezond en energiek zijn. Voor de prachtige spiksplinternieuwe auto. Voor onze huisjes, boompjes en beestjes en natuurlijk ook voor het feit dat ik nu eindelijk tijd en gelegenheid had mijn huisje in het bos te schilderen. Het was een berenklus en wat ben ik blij dat ie geklaard is en dat we het zo mooi vinden. Het woord verveling kende ik al niet, maar leer ik voorlopig ook niet kennen, want nu moet de schuur nog… Dankjewel voor het meelezen-, kijken- en leven. Tot volgende maand! ♥  

Meer gezellige blogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!