Terugblik op februari

Terugblik op februari

door | Lifestyle, Persoonlijk

Dankbaarheid vergroot ons geluksgevoel. Dankbaarheid voelen en doorvoelen zorgt ervoor dat je steeds meer geniet van kleine en grote dingen in het leven. In dit blog blik ik terug op de maand februari. Leuk dat je meekijkt!

Februari 2020

Was een topmaand! Dat betekent niet dat ik nooit tegenslag ervaar, dat er nooit iets misgaat of anders loopt in mijn leven dan ik vooraf had bedacht. Natuurlijk niet, ook bij mij regent het weleens. De manier waarop je met gebeurtenissen omgaat, is allesbepalend voor het geluk dat je ervaart in je leven. Oprechte dankbaarheid draagt bij aan een gelukkiger en positiever leven. Door terug te kijken op de afgelopen maand, realiseer ik me extra hoe dankbaar ik ben voor al die grote en kleine geluksmomenten in mijn leven, want wat een topmaand!

Lekker gezellig; ik heb altijd bloemen in huis.

Wat was het nog donker ’s morgens rond 06.00 uur aan het begin van deze maand!

Ik maakte een aantal keren een verrukkelijke leftoversoep die ook nog eens verspilling tegengaat. Ook bloemkool- en broccolistronken kunnen erin, yes!

In februari gingen we twee keer naar ons huisje in het bos in Drenthe, heerlijk genieten van de rust.

En mijmeren in het haardvuur.

Nieuwe vrienden ontmoeten.

En frietjes eten in Roden.

Met mayo en uitjes.

Ik lunchte voor het eerst bij Bamboa en vond het een grote, aangename, superchille verrassing!

De inrichting is zo leuk; het zonnetje scheen en ik voelde me hier helemaal thuis.

Ik ben een frietjesmonster en koos de frietjes met truffelmayonaise en kaas en dat bleek een heel, heel, heel goede keuze, want naast frietjesmonster ben ik ook truffelmonster…

Ooooo, dit behang, ik ♥ ♥ ♥ ervan!

Mocht je denken dat dit onderdeel gesponsord is? Nee hoor, nope! Gewoon betaald en bij de kassabon krijg je een leuke kaart, helemaal in het bamboa-stijltje. Te leuk dit!

En na al die friet moet de boel weer een beetje strak getrokken worden. Ik ga nog steeds naar de sportschool waar ik me twee keer per week uitleef op stoere apparaten. Ook stoer en van tevoren nooit gedacht en bedacht; ik tik inmiddels 160 kilo weg met mijn benen. Ik heb trouwens nooit zin om naar de sportschool te gaan, nooit, maar als ik er ben vind ik het echt leuk en daarna… ben ik zo trots als een aap en voel ik me echt beter, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik had voordat ik met krachttraining begon, nooit verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn. Twijfel jij over krachtrraining? Ik zeg doen! Kies een sportschool die bij jou past en ga; je bent echt niet de dikste, oudste, gekste, stijfste, dunste, raarste, gekste of ongezondste, echt niet! Bovendien let helemaal niemand op je,  omdat iedereen bezig is met zichzelf en foto’s maken van haar fitnessapparaat, ahumpiedumpie…

Ik ga naar de Dolly Dots! Hoe leuk is dit; naar een reunieconcert van de Dolly Dots. Het is pas in december, maar toch, de tickets zijn in de pocket!

Dit boek kreeg ik cadeau om te lezen in Moos de bus. Het duurt nog even voordat Moos klaar is, maar ik bewaar dit boek en het gaat mee op reis! Zo leuk en lief hoe mensen met ons Moos de bus-avontuur meeleven!

Hagel! Neeeee, geen hagelslag, maar echte hagel!

Beste grote hagelstenen op mijn balkon.

Okeeee, dit ben ik… Mijn bord helemaal leegeten, de iets te pittige pepertjes aan de kant, vooruit maar en dan een paar blaadjes sla laten liggen. Pffff…. divagedrag ten top!

Supermooie rooie tulpen!

Deze Birmese salade is onvoorstelbaar lekker, niet te gemberig en niet pittig! Eet het en je weet het! Martin maakte em, het recept vind je op zijn website. De placemat namen we mee uit Myanmar.

Moos de bus is gestript! Kijk dan, het wandje achter de stoelen is eruit, wat een ruimte, hi, hi!

We hebben Moos de bus zelf niet meer gezien; deze foto’s hebben we gekregen van het ombouwbedrijf. Hopelijk krijgen we snel meer foto’s. Als iets trouwens mijn geduld op de proef stelt, is het deze bus wel…

Ik heb een Pinterest-account en dat niet alleen, ik doe er nu ook wat mee. Het is nog een beetje onwennig, maar al doende leert men, zal ik maar denken. Ik vind het enig als je me wilt volgen; dat kan hier.

Op valentijnsdag kreeg ik een prachtige rode roos, maar niet van mijn man. Zo ben ik…

Zie je dat afgeknabbelde blaadje? Dat doet onze veggie cat Lhasa de poes. Als zij mag kiezen tussen gerookte zalm en sla, kiest ze de sla. Lekker plantaardig, hoewel de planten en bloemen dat waarschijnlijk helemaal niet aardig vinden…

Martin en ik gingen op Valentijnsdag eindelijk weer eens lekker sushi eten; heerlijk!

Er zijn van die dagen dat ik nauwelijks aan werken toekom. Dan bezet Lhasa de poes mijn toetsenbord door er gewoon bovenop te gaan zitten…

En dan is dit mijn uitzicht… Geen gezicht toch? 😉

Ik ging lunchen bij Seafoodbar.

Als je de sashimi ontmantelt; zie je dit; je mag me hiervoor wakker maken. Echt!

Oooooo jongens en dan deze! Ik bakte een cake, naar later bleek niet zomaar een cake… Deze glutenvrije, lactosevrije, suikervrije, gezonde banananencake met kaneel en rozijnen is de absolute caketop! Martin eet wel gluten, maar ook hij vindt deze cake helemaal geweldig en vraagt me minimaal vijf keer per week om een nieuwe te bakken. Dat doe ik dan ook regelmatig, ook omdat deze cake zo verantwoord is dat ie mee naar werk (en school kan). Het recept vind je hier, kijk snel verder en vooral; maak em!

De bananencake met kaneel en rozijnen laten afkoelen is moeilijk; het mes ligt al klaar…

Dit is onze grote liefde Momo het beertje. Momo is de grappigste thuis. En ook de baas, echt waar. En dat mag ook als je 18 en poes bent! Iedere dag opnieuw genieten we van dit grappige, levenslustige, stoere, vrolijke, blije, knuffelige, eigenzinnige, aanhankelijke en dappere poesje.

Wat een mooie maand was februari! Dankjewel voor het meekijken en meelezen en tot volgende maand!

Meer gezellige blogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!