Terugblik op januari

Terugblik op januari

door | Persoonlijk

Vandaag blik ik terug op de maand januari. Niet omdat ik zo lekker in het verleden wil blijven hangen, maar omdat een terugblik mij extra dankbaar maakt voor al het mooie in mijn leven.

Dankbaar

Intens dankbaar ben ik voor het mooie leven dat ik vandaag de dag leid. En zelfs als het een dag niet zo lekker loopt, ben ik dankbaar. Voor het leven, voor mijn leven met al die grote en kleine geluksmomenten. Voor het feit dat ik mijn gewelddadig verleden achter me gelaten heb en in volledige vrijheid mezelf kan, mag en durf te zijn. Vandaag een terugblik op de afgelopen maand januari.

Waar is Amsterdam gebleven? Deze maand (en het jaar) begon mistig en een beetje spooky.

Gezellig samen ontbijten, een heerlijk begin van de dag.

Woensdag 8 januari was het eindelijk zover; een nieuwe droom kwam uit. We haalden onze bff Moos de bus op bij de dealer, wat een feest!

Van de dealer in Huizen reden we onverwacht, maar o zo leuk naar Bunschoten-Spakenburg waar we gerookte paling kochten bij rokerij Jacob van Jan. Je ziet de paling op de taart liggen die we van de dealer kregen, hi, hi. Ons allereerste tripje met Moos de bus.

Ongeveer twee keer per maand maak ik zelf granola; de allerlekkerste ooit. Natuurlijk doe ik er geen troep in, alleen maar echt goede en voedzame noten, chiazaad en pompoen- en zonnebloempitten. Ik gebruik geen haver, omdat ik dat heel slecht verdraag. Granola is lekker (en voedzaam) in de kwark of yoghurt. Ook granola maken? Het recept vind je hier.

Goedemorgen purple world! Wat een plaatje hè?

Hiep, hiep! Op 9 januari werd ik 51 jaar…

Als de wijn is in de man… Nee hoor, da’s een hele grote grap, want we drinken allebei heel weinig alcohol. Mijn guilty pleasure is… Coca Cola. Maar op mijn verjaardag gingen we heerlijk eten bij mijn favo restaurant Seafood bar (en nee, dat is geen bar) en daar mag een lekker glaasje wijn bij!

Ik ging wandelen in ‘mijn achtertuin’, het Gaasperpark.

Die kleuren!

Ik word altijd zo vrolijk van de ruiterpaadjes in het park. Geen idee of er ooit iemand op een paard rijdt, ik zie nooit paarden staan bij het appartementencomplex en er zijn ook geen stallen, maar leuk is het wel!

Zo mooi is de Gaasperplas en hoe heerlijk is het om hier te wonen!

Ook hierdoor. Dit is toch net een bos? Nope, het is ‘gewoon’ mijn achtertuin.

In progress… Voorjaar!

Ons allereerste uitstapje met Moos de bus. Je leest er hier alles over.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar bij mij hier in Amsterdam zijn de hemels hemels! Niet normaal toch? Regelmatig waan ik me ’s morgens vroeg in Afrika, zo te mooi!

Deze soep zou iedereen moeten maken! Hij is zoooo lekker! Ik hou niet van ‘dikke’ soepen, maar deze is te gruwelijk lekker. En nog gezond en plantaardig ook. Eet het en je weet het; het recept voor deze maaltijdsoep met linzen, rijst en lekker veel kruiden vind je hiero. 

Mocht je je afvragen, wat dit nu weer is, dat vroegen wij ons ook af… Dit is een Toyota Aygo, geen paniek het is een huurauto! Deze kregen wij mee van het bedrijf dat een hefdak in Moos ging maken. Het is een heel gek autootje! Zoals je ziet, zit er bijna geen achterkant in, maar het gekste is dat de auto voorin behoorlijk ruim is. Zo ruim dat Martin er met zijn 2 meter lengte goed inpast. Ter vergelijking; Martin past bijvoorbeeld niet in een Renault Clio, daarin heeft hij te weinig beenruimte. En o, o, o, wat hebben we gelachten in dit autootje, hilarisch.

Ik hou van bloemen! Je (huis) vrolijkt er zo lekker van op. In deze tijd van het jaar gaat mijn voorkeur uit naar voorjaarsbloemen.

Ik koop ze wekelijks bij Sijmonsbergen op de Albert Cuypmarkt, waar ik voor 2 bossen bloemen gemiddeld 4 euro betaal. Ondanks dat ik niet meer schrijf over consuminderen, ga ik nog steeds zeer bewust en zo slim mogelijk om met mijn centen, dat is echt een tweede natuur geworden.

Deze hycacinten ruiken heerlijk! Moet je Lhasa zien liggen op de achtergrond…

 

We brachten Moos de bus naar het uit-je-dakbedrijf dat een hefdak in Moos maakte. Als het dak omhoog is, kunnen we staan in de bus!

Na het ophalen gelijk door naar Twente naar het bedrijf dat Moos de bus verder ombouwt tot èchte kampeerbus. Ik ben toch zo benieuwd en kan niet wachten tot we Moos kunnen ophalen, naar verwachting ergens half april.

We maakten een geweldige wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Hier word je toch intens gelukkig van?

Meer foto’s kun je bekijken in mijn blog Damherten spotten n de Amsterdamse Waterleidingduinen.

We gingen eindelijk weer eens naar De Brabantse Aap en wat een heerlijke vlek op tafel, nee, nee, niet van ons, goor hè?

Ook deze maand; lekker eten bij Nam Kee, inderdaad ja, van de oesters. Mijn favoriete voorgerecht en dat terwijl ik absoluut geen rauwe oesters lust. Deze zijn te lekker!

Pekingeend.

Actiefoto van Martin.

Versgebakken kroepoek maakt dit feestje compleet.

Januari was een absolute topmaand met heel veel dingen om dankbaar voor te zijn. Hopelijk was jouw maand net zo mooi! En jee hee, zo zit de eerste maand van het jaar 2020 er alweer (bijna) op. Iets met time flies when your having fun. Op naar nog veel meer fun, ik ben klaar voor februari! 

Positive vibes only!

Let’s connect!

Sharing is caring!