Terugblik op maart

Terugblik op maart

door | Lifestyle, Persoonlijk

In de rubriek Terugblik op… kijk ik terug op de afgelopen maand. Vandaag neem ik je mee naar de allergekste maand ooit; maart 2020. Leuk dat je weer meekijkt!

Maart 2020

Was voor mij en waarschijnlijk ook vor jou de allergekste maand ooit! Wat in het begin van deze maand nog zo gewoon, normaal en vanzelfsprekend leek, bleek later in de maand niet meer mogelijk. De coronacrisis sloeg hard toe en dus zitten velen van ons noodgedwongen thuis.

Dankbaar

Ondanks en misschien wel dankzij de coronacrisis voel ik mij dankbaar. Intens dankbaar. Voor alles wat wij hebben en nog steeds kunnen in Nederland. Veel erger dan het ontbreken van een voorraadje wc-papier wordt het voor de meesten van ons niet, even afgezien van het feit dat de coronicrisis heel veel slachtoffers maakt, ook in Nederland. Maar jongens, je zult toch maar elders op de wereld wonen…

India

Ondanks dat het alweer een aantal jaren geleden is dat ik in India was, ik was er vijf keer, in verschillende delen van het land en ik verbleef een keer of 9 in hoofdstad New Delhi. Op tv-beelden zag je hoe de Indiase politie mensen sloeg met stokken en ook wij hebben dit met eigen ogen in India gezien als mensen ‘niet gehoorzaamden’. Punt hierbij is dat heel veel mensen niet kunnen ‘gehoorzamen’, in dit geval niet op straat verblijven. In India wonen namelijk nog veel mensen op straat. Op de stoep (voor zover die er is), als voorbijganger stap je er ‘gewoon’ overheen. Deze mensen hebben helemaal niets. Ik vraag me echt af hoeveel mensen momenteel nog op straat leven en of en hoe zij het coronavirus kunnen ontwijken en overleven. Daarvan laat India ons geen beelden zien.

Brazilië

Ook erg; als je in Brazilië woont met een totaal geflipte premier die corona onzin vindt. Pffff… Moet je ‘gewoon’ naar je werk en naar school en maar afwachten wanneer je het virus krijgt, lekker dan. Dan kunnen wij hier mopperen op onze overheid, maar hee, ga er maar eens aan staan, zo’n kakvirus.

Perspectief zien

Ik vind het superbelangrijk om ook nu alles in het juiste perspectief te blijven zien en te blijven relativeren. In het kader van de wereldproblematiek is mijn leed geen leed en daarvoor ben ik intens dankbaar. Ook voor de afgelopen maand maart.

Glutenvrij? Volg me ook op Pinterest!

Sinds pak em beet een maand ‘zit’ ik ook op Pinterest. Even wennen, maar jongens, ik vind het enig. Ook omdat ik op Pinterest zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet en dat had ik even niet zien aankomen. Natuurlijk plaats ik heel veel leuke en lekkere recepten op Pinterest voor iedereen. Maar, opgelet glutenvrije lezers! Ik heb een bord aangemaakt met glutenvrije recepten en die zijn geweldig! Hier vind je ook glutenvrije gebak-, koek-, wraps-, brood- en pastarecepten, hoezee! Neem snel een kijkje!

Toen alles nog gewoon en normaal was aan het begin van maart…

Buiten nog geen lente, binnen wel.

Lhasa de poes.

Zo gezellig!

Op mijn balkon ’s morgens vroeg met koffie, lekker warm onder een dekentje.

Ik ging lekker lunchen en bijkletsen bij Bamboa en vergat helemaal foto’s te maken. Dit is er een van vorige maand, maar daarom niet minder leuk. Het was hartstikke gezellig en hoe geweldig dat we dit nog lekker meepakten!

Foto’s voor onze receptenblogs maakten Martin en ik altijd aan de eettafel. Het is ons eigen eten dat we fotograferen, we doen niet aan verspilling. Niet altijd handig, maar ja joh, het voldoet.

Totdat Martin op het idee kwam een fotowerkplek te maken. Goed idee!

En zo werd mijn werkplek, waar ik toch nooit werk, omgetoverd tot echte food photo-plek. Te leuk! Hier lees je meer over dit geweldige idee.

En zo ziet het eruit als je een foto maakt met Martin’s camera, ik heb een veel eenvoudiger en kleinere fotocamera. We maken trouwens ook allebei foto’s met onze iPhones. En dat lukt zelfs met mijn oude, bijna versleten iPhone 5.

Op 11 maart waren we 12 jaar getrouwd! We gingen heerlijk eten bij Seafood bar en daaraan heb ik nu extra mooie herinneringen. Seafoodbar; Als je weer open bent, komen we gelijk weer eten! #wekunnennietwachten Sorry voor de slechte foto, maar ik wil em je toch laten zien.

De poezendiva’s kregen een nieuwe krabpaal. Hij werd meteen goed gebruikt. Het gekke is dat Lhasa alle krabpalen- en matjes hier inpikt. Hoeveel we er ook hebben, ze zijn allemaal voor Bassie uuuh Lhasa. Momo krabt lekker aan bank en stoel, grrrr.

Ook het mandje op de krabpaal is voor Lhasa. Ze ligt er echt in en vindt het heerlijk.

Momo in haar favo domein; op een schapenvachtje op de stoel.

Uitzicht vanuit mijn huiskamer deze maand. Je ziet het groener worden.

Ook ’s avonds maken we het gezellig. Deze kaarsenhouder met vier waxinelichtjes is van het merk &Klevering. De kaarsjes reflecteren in het glas waardoor je oneindig veel kaarsjes ziet. Superleuk!

En toen was daar de oproep om toch vooral zoveel mogelijk binnen te blijven en dat doen we.

Gelukkig werd het lente!

Deze foto’s van het Gaasperpark maakte ik vlak voor de oproep om binnen te blijven.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Omdat ik tot een risicogroep behoor vanwege mijn hartafwijking besloten we naar ons huisje in het bos in Drenthe te verkassen.

Wat een goede beslissing! Het is hier heerlijk rustig.

Ik werk lekker in de tuin, blijf ik ook nog een beetje in beweging.

We maken hier dagelijks een wandelingetje en komen nauwelijks mensen tegen en o, wat geniet ik van de zangkoren van de vogels!

Het is hier wel nog eende- uuuh berekoud! Het vriest ’s nachts nog stevig…

Gelukkig hebben we deze stoere jongen; deze houtkachel verwarmt ons hele huisje, we hebben hier geen cv.

De poezen vinden het hier heerlijk. Ze zijn hier net zo thuis als in Amsterdam.

Ons kleine, fijne huiskamertje.

Ook in het bos maak ik sapjes.

Gezond en lekker, met extra vitamine c.

Dit sapje bevat sinaasappel, boerenkool, blauwe bessen en banaan, lekkerrrrr!

Fruitig tafereeltje.

Op mijn mobiele telefoon kwam ik deze foto tegen. Genomen begin maart bij Starbucks in Amsterdam. Ik schrok ervan! Wat lijkt dit lang geleden! Een ander leven in een andere wereld in een andere tijd…

Gauw terug naar het hier en nu. Ik bakte een… jaaaa, dat hou ik nog even voor mezelf. Deze groene kledder is in ieder geval heel lekker. Ik maak er zeker een recept van, dus wordt zeker een keer vervolgd…

Zo kwam er een einde aan deze onverwachte, bizarre maand maart. Wat de maand april ons gaat brengen, geen flauw idee. Ik wacht het af en maak net als altijd het mooist mogelijke van mijn leven. Ik wens je een zorgeloze, mooie en zonnige aprilmaand toe en hoop je snel terug te zien op dit blog!

 

Meer gezellige blogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!