Jolandatoet.nl

Texel in de winter

door | Moosdebus, Natuur, Nederland, Reizen

Texel geeft mij altijd een instant vakantiegevoel wat al begint op de boot. Ook nu en ook in de winter is Texel wonderschoon!

 

Texel in de winter

Begin december en begin januari was ik op Texel. Ik weet het, ik ben een bofferd. Vanuit de haven van Den Helder ben je met de boot in ongeveer 20 minuten tijd op Texel. Momenteel moet je tijdens de overtocht in je auto blijven zitten. Ben je te voet of met de fiets? Dan moet je een mondkapje dragen. Toen wij begin januari op Texel waren, waren alleen de supermarkten open. Je kon er zelfs geen patatje kopen, dat is iets om rekening mee te houden als je nu naar Texel gaat. Maar zomer of winter, Texel blijft hoe dan ook wonderschoon. Leuk dat je met me meereist!

Zie ginds komt de boot…

 

 

De vuurtoren bij het strand van De Cocksdorp.

We overnachtten met onze Moos de bus op Duinpark de Robbenjager, vlakbij het strand en met uitzicht op de vuurtoren. Ik vind dat geweldig en wat een heerlijk nachtlampje!

Piraten op avontuur, hier is uw reisleidster…

Duinen, strand en zee; ik ben een gelukkig mens.

Je ziet hier trouwens heel goed hoe rustig het hier kan zijn in de winter.

Zie ginds komt de boot, weer zo’n mooie!

Ontmoeting met een prachtige torenvalk.

En nee, deze foto’s zijn niet helemaal scherp. Maar wie kan het wat bommen? 

Stoere eenzame kitesurfer in zee; het was hier heel koud!

 

Die blauwe lucht! Ja hoor, die was echt zo blauw…

Hetzelfde paaltje als hierboven, hoe leuk is dat?

Dit dan; het is toch onvoorstelbaar hoe mooi Texel, ook in de winter, is? Deze foto zie je ook als pageheader op mijn website. En ja hoor, alle foto’s die ik plaats, maak ik zelf.

Leuk dat je erbij was; hopelijk tot gauw op Texel!

Meer zien en lezen?