Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

The world needs love!

door | jan 13, 2023 | Geluk, Liefde

Het tegenovergestelde van liefde is angst

De wereld anno nu is een verdeelde. Een wereld die grotendeels geregeerd wordt vanuit het tegenovergestelde van liefde; angst. Tel daarbij een eveneens uit angst voortvloeiende dwang en drang naar macht en controle op en de chaos is compleet. Angst zorgt voor verdeeldheid tussen mensen, voor geweld, voor oorlog en voor tekort en schaarste op elk gebied. De gevolgen van angst zijn momenteel duidelijk zichtbaar overal op de wereld.

Liefde is sterker dan haat

Positief hieraan is dat het alleen maar beter kan worden. Opmerkelijk is dat ik tijdens mijn reizen overal op de wereld overwegend mensen ontmoet die zeer behulpzaam zijn en veilig en vreedzaam met anderen willen samenleven. Opmerkelijk omdat er juist nu zoveel haat op de wereld lijkt te zijn. Lijkt, omdat ik ervan overtuigd ben dat er veel meer liefde bestaat dan haat. Laat je niets wijs maken, laat je niet voor werkelijk alles bang maken en doe vanaf nu iedere dag dingen om de wereld mooier te maken.

Paars-oranje breisels

De wereld mooier maken is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld! De enige manier om dit te doen is liefde! Leven vanuit liefde is leven vanuit overvloed en (geestelijke) rijkdom. En dat is absoluut niet geitenwollensokkerig of anderszins te associëren met paars-oranje zelfgebreide kledingstukken…
Liefde verbindt mensen, zorgt voor een goed gevoel, meer plezier en vrolijkheid en voor geluk & vrijheid. Waar liefde is, kan angst niet bestaan. We bevinden ons momenteel in een overgangsfase van angst naar liefde. De boodschap van de wereld aan ons allemaal is duidelijk; let love rule!

Saai worden kan altijd nog

Het leven is een avontuur dat volledig geleefd en beleefd mag worden en in mijn optiek ook moet worden. Een avontuur vol liefde, geluk, vrijheid, overvloed, rijkdom en alles wat jij maar wilt. Plezier, geluk en joy ervaren is een geboorterecht van ons allemaal. Saai worden kan altijd nog! Perfect ook, dus kieper je perfectionisme ook maar gelijk in de vuilnisbak, dat is stukken relaxter kan ik je uit eigen ervaring vertellen. En ook dit hoef je echt niet perfect te doen, gewoon liefdevol zijn is genoeg.

Leven vanuit liefde begint met liefde

Leven vanuit liefde begint met… liefde. Liefde voor jezelf en je eigen leven. Als je wilt beginnen met leven vanuit liefde, bekijk en behandel jezelf en de wereld om je heen dan met liefde. Om het makkelijk voor je te maken hieronder een aantal dingen die je zou kunnen doen als je wilt leven vanuit liefde:

* Zorg ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt. Da’s niet alleen fijn voor jezelf, je verhoogt er ook je energietrillingsfrequentie mee waarmee je soortgelijke energie aantrekt.

* Ontwikkel en vergroot je zelfliefde.

* Kijk met een open blik naar jezelf en de wereld.

* Verplaats je in de ander, ook als je het oneens bent.

* Focus op wat je wilt en dus niet op wat je niet wilt.

* Wees dankbaar.

* Zorg voor mooie, goede relaties en neem afscheid van mensen waarmee je niet langer resoneert.

* Verwar feedback niet met ongezouten kritiek.

* Realiseer je dat iedereen van een bepaalde leeftijd een rugzak met bagage uit het verleden met zich meedraagt. Bij de een is de rugzak zwaarder gevuld dan bij de ander. Een volle rugzak is geen excuus om lelijk te doen, maar het is wel vaak de reden…

* Behandel jezelf als je beste vriend.

* Vergelijk jezelf niet met anderen, want jij bent echt leuk en uniek genoeg  als jezelf.

* Bekijk en beluister dingen waarvan je blij wordt, doorgaans is dat niet ‘het nieuws’ en neem van mij aan dat je niks mist als je geen journaal, nieuws, ad.nl, nu.nl e.d. meer ziet, sterker nog, het is heerlijk!

* Zeg nee, als je nee bedoelt, dat is liefdevoller dan ja zeggen terwijl je nee bedoelt…

* Maak plezier en lach zo vaak je kunt.

* Leef je joy! Leef in volledige overeenstemming met wie je werkelijk bent en voel je zo goed mogelijk over jezelf en je leven.

Wees een inspiratiebron met jouw geluk

Als jij van jezelf en jouw wereld houdt, ben je gelukkig. En als je gelukkig bent verspreid je als vanzelf liefde en geluk, doordat andere mensen zich door jou laten inspireren en ook liefde en geluk gaan verspreiden, waardoor andere mensen zich hierdoor laten inspireren et cetera.

Mocht je je afvragen of dit werkelijk waar is, haal je dan je zure azijnzeikende collega x voor de geest. Altijd zuur, altijd wat te mekkeren en te klagen en als je x ziet ga je snel een blokje om. Je herkent vast een x in je leven… Haal vervolgens je vrolijke collega y voor de geest. Y is altijd enthousiast, behulpzaam, vrolijk en oooo, y doet altijd van die gekke dingen die niemand anders doet. Bovendien is y superdupergrappig. Je herkent vast een y in je leven…

Wie o wie inspireert anderen het meest; x of y? Wie o wie is het grote voorbeeld in het leven van anderen; x of y? En met wie wil je absoluut niet geassocieerd worden; x of y? Precies, jij snapt em!

The world needs love!

Jouw geluk zorgt voor een mooiere, liefdevollere wereld. Deel dit bericht als je het waardevol vindt, volg me op Insta, stuur me een berichtje en vooral spread the love. The world needs love, so love life in 2023!

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!