Tips om het gedrag van andere mensen te veranderen

Tips om het gedrag van andere mensen te veranderen

door | Mindset

Zoooo irritant! Van die mensen die niet doen wat jij wilt. En of het nou gaat om die a-sociale collega, je bemoeizieke schoonmoeder, je stronteigenwijze kinderen en niet te vergeten je partner die noooooit luistert, ik heb tips voor je. Tips om het gedrag van andere mensen te veranderen.

Tips om het gedrag van andere mensen te veranderen

De vraag die mensen mij heel vaak stellen is is deze; ‘Jolanda, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn partner, collega, werkgever, buurvrouw, moeder, oppas, docent, vul zelf maar in zich gedraagt zoals ik dat wil?’ De vraag die ik het allermeest krijg,  gaat erom hoe je andere mensen kunt veranderen. Zodat zij zich gaan gedragen zoals jij wenst en wilt. Niets meer doen wat jij niet wilt. Zodat andere mensen hetzelfde belangrijk vinden als jij. En niemand jou ooit meer teleurstelt, beledigt, in een hoek drukt, negatief benadert en/of respectloos behandelt.

Daarom geef ik je vandaag tips hoe je het gedrag van andere mensen verandert:

* Gebruik geweld.
* Wees grof, respectloos, ongenuanceerd en ongenadig hard.
* Geef ongezouten kritiek.
* Wees agressief.
* Manipuleer.
* Bedreig.
* Intimideer.
* Draai, konkel en wees achterbaks.
* Scheld mensen uit.
* Wees negatief.
* Zet mensen onder grote druk.
* Dreig met ontslag, met het niet krijgen van zakgeld of een toet, met weggaan.
* Negeer mensen als jou dat uitkomt.
* Lach mensen uit.
* Doe mensen na.
* Wees gemeen.
* Toon geen medeleven.

Goede tips?

Vind je dit goede tips? Leef je uit en ervaar dat ze werken… Als je bovenstaande tips toepast, zul je merken dat mensen verlammen van angst als je ook maar in de buurt komt. Angst zorgt ervoor dat mensen zich zullen gedragen zoals jij wenst. En dan nog heb je altijd van die ongeleide projectielen die tegengas geven, rebels gedrag vertonen en keihard terugslaan… Dus eigenlijk, bezint eer ge begint, want dit werkt niet (en onwetmatige handelingen uitvoeren ook niet).

Videooooooo!

‘Hoe verander ik andere mensen, zodat zij doen wat ik wil?’ is de meestgestelde vraag die ik krijg… En speciaal daarom maakte ik bij dit blog en bij deze vraag een video. Heel veel kijkplezier!

Geen goede tips?

Vind je dit geen goede tips? Ik ook niet! Sterker nog, ik ben absoluut tegenstander van het gebruik van welke vorm van geweld dan ook. Dat ik dat wel even helemaal duidelijk maak! Door de tips daadwerkelijk te gebruiken, zaai je haat en angst. Voor jou. En dat wil je niet toch? Dat mensen zich vanuit angst gedragen zoals jij wenst, is niet wenselijk… Je wilt niet dat je:

* Kind jou gehoorzaamt, lief doet, zelf zijn kamer opruimt en nooit brutaal en stout doet, omdat het bang is voor je…

* Werknemer ja tegen je zegt en nee doet, omdat hij doodsbang is dat jij hem ontslaat…

* Partner altijd zenuwachtig is en bang om dingen fout te doen, omdat jij hem slaat als jij vindt dat hij zich niet goed gedragen heeft…

Waarom geef je deze tips dan?

Ja, goede vraag! De reden dat ik je deze tips geef, is dat je het gedrag van andere mensen niet kunt veranderen. Niet. Nooit. Je kunt het gedrag van andere mensen beïnvloeden, maar niet meer dan dat… Het gekke is dat veel mensen dat maar niet lijken te beseffen. Daarom gaf ik je deze tips, daarbij de kanttekening makend dat dit geen tips zijn. Ik wil niemand aanzetten tot geweldsdelicten en andere strafbare feiten. Het antwoord op de vraag ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn partner, collega, werkgever, buurvrouw, moeder, oppas, docent, vul zelf maar in, zich gedraagt zoals ik dat wil?’ is simpel…

Je kunt het gedrag van andere mensen niet veranderen!

Je kunt het gedrag van andere mensen niet veranderen! Wat je wèl kunt doen, is je eigen gedrag veranderen. Maar daarover een ander keertje meer.

Je eigen gedrag veranderen?

Dan is de online cursus Leef positief de jouwe! In deze cursus besteed ik extra veel aandacht aan goede relaties met anderen, aan geweldloze communicatie en aan mindset. De volledige cursusinhoud:

Les 1. Zoektocht naar geluk.
Les 2. Een positieve levenshouding.
Les 3. Een negatieve levenshouding.
Les 4. Jouw leven draait om jou.
Les 5. Positieve emoties ervaren.
Les 6. Positieve relaties hebben.
Les 7. Communicatie; basis voor een gelukkig leven.
Les 8. Een zinvol leven leiden.
Les 9. Iets bereiken in het leven.
Les 10. Leven in het moment.
Les 11. Regisseer je leven.

Meer boeiende blogs

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!