Uit de wok; Supersnelle prei met zwarte peper

Uit de wok; Supersnelle prei met zwarte peper

door | Recepten

Prei is gezonder dan gezond. Mocht je bij prei denken aan die doodgekookte drab uit de goede oude jaren 70? Probeer dan deze prei uit de wok eens! 

De jaren 70

In de jaren 70 en 80 was het hartstikke hip om groenten lekker lang, snotterig en dood te koken, zodat ze zonder kauwen moeiteloos je keeltje ingleden. Brrrr, wat vies! Deze prei is prei anno 2020; met een bite, lekker knapperig, zoetig en met versgemalen zwarte peper. Twijfel je nog? Probeer het uit en je bent verloren! 

Gezonder dan gezond

Prei is gezonder dan gezond. Dat komt doordat prei allerlei stoffen bevat die hartstikke goed zijn voor ons. Denk aan:

* Allicine; werkt krachtig tegen bacteriën, schimmels en virussen.

* Inuline; bevordert de groei van goede darmbacteriën en vetafbraak. Prei heeft een gunstige werking op de darmen en kan het risico op darmkanker verkleinen.

* Flavonïden; ondersteunen het lichaam bij oxidatieve stress, het voorkomen van kanker en ze zijn ontstekings- en schimmelremmend.

* Rjk aan vitamine K. 100 gram prei bevat meer dan 50% van de ADH (aanbevolen dagelijks hoeveelheid).

Je hebt nodig

* Prei, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen.

* Olijfolie.

* Verse zwarte peper.

Uit de wok; Supersnelle prei met zwarte peper 

* Was de prei en snijd in stukjes, ringen, blokjes, wat je maar wilt.

* Verhit een scheutje olijfolie in wok en laat heet worden.

* Wok de prei in ongeveer 10 minuten gaar. De prei moet nog wel knapperig blijven, de jaren 70 zijn echt voorbij… 

* Schep in een mooie schaal en bestrooi royaal met verse zwarte peper.

* Lekker met gebakken aardappeltjes en zalm.

En supersnelklaar is keesie, eet smakelijk!

Deze plantaardige gerechten maken gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!