Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Van 3D naar 5D

door | nov 27, 2022 | Angst, Liefde, Spiritualiteit

Van 3D naar 5D

Wazige titel hè? Kom snel binnen dan stijgen we over enkele minuten op naar een hogere dimensie, welkom aan boord!

Welcome on board!

Geweldig dat je erbij bent! Zoek een plaatsje, ga lekker zitten, we stijgen zo op naar een hogere dimensie, want vandaag reizen we van de derde dimensie naar de vijfde. Geen angst, want die laten we lekker achter ons in de derde dimensie.

Van 3D naar 5D

Momenteel bevinden we ons als mensheid in een overgangsfase van de derde-, via de vierde naar de vijfde dimensie, van 3d naar 5d. Oftewel we gaan van angst naar liefde, van haat, geweld, conflict, concurrentie en afgescheidenheid naar mededogen, vrede, samen en verbondenheid. Daarbij is het niet gepast om anderen te veroordelen en op hen te schelden, laat staan te slaan of vechten, dat laten we achter ons in de derde dimensie.

Tijdlijnreizen

Als mensheid zijn we lekker op weg, maar we zijn nog niet allemaal aangekomen in de vierde en vijfde dimensie. Zo’n 95% van de mensen bevindt zich in de derde dimensie, de overige 5% reist tussen de derde, vierde en vijfde dimensie. Je kunt namelijk net zo vaak heen en weer reizen als je zelf wilt. Hoe bijzonder is het dus, dat wij deze reis vandaag samen maken? **Zorg ervoor dat je comfortabel zit, we gaan gas geven….**

De tijd waarin we nu leven

In de derde dimensie (waar de meeste mensen zich dus bevinden) leeft men vanuit angst. Er is geen bewustzijn of bewust zijn, waardoor het heel gewoon is anderen te veroordelen om wie of wat ze (willen) zijn, openlijk en zelfs in de media te bekritiseren, als gek of gestoord neer te zetten en en plein public belachelijk te maken en uit te schelden. Dat is de tijd waarin we nu leven. Mocht jij denken dat dat wel meevalt? **Think twice en vooral; blijf aan boord!**

Handelen vanuit angst

Er bestaan twee basisemoties; angst en liefde. De drie G’s; jouw gedachten, gevoel en gedrag vormen tezamen de energie die jij uitzendt. Die energie kan positief of negatief zijn, het is maar net wat bij jou in de meerderheid is; positieve of negatieve energie.

Mensen die jou een kunstje flikken, iets doen wat jou benadeelt, je uitschelden, veroordelen, bekritiseren, misschien zelfs een misdrijf begaan, handelen vanuit angst. Mensen die anderen benadelen handelen altijd vanuit angst. Altijd. Nooit niet.

Ze kunnen niet anders

Deze mensen handelen vanuit angst, omdat ze niet anders kunnen. Ze weten niet beter klinkt een beetje lullig, maar feitlelijk is het wel zo. Jarenlang heb ik echt serieus gedacht dat mensen die anderen pesten, treiteren, benadelen, duperen en anderszins slecht behandelen, dat bewust deden. Onder het mom van ‘je bent toch niet achterlijk’? dacht ik werkelijk dat ze mij in de maling namen. En daarover denk ik inmiddels anders. **Ben je nog aan boord?**

Angst voeden en aanwakkeren

Ik denk echt en oprecht dat deze mensen niet anders kunnen. Omdat ze niet bewust zijn. Ze niet bewust leven, maar op de automatische piloot. Omdat hun waarheid een negatieve is, vanwege hun overwegend belemmerende en beperkende negatieve gedachten, gevoel en gedrag dat steeds meer negativiteit, geweld en ellende aantrekt, simpelweg omdat dat is wat er gebeurt volgens de universele wetten als de Wet van Aantrekking. Deze mensen handelen binnen hun vermogen en dat vermogen reikt niet verder dan angst. Ze leven in de derde dimensie; de dimensie waarin hun angst continu gevoed en aangewakkerd wordt. De derde dimensie is de dimensie van angst! **Hier niet uitstappen hoor, anders blijf je hangen in de derde dimensie en dat wil je niet, hell noooo!**

Anderen veroordelen, uitschelden, benadelen, slaan, over hen roddelen, naar beneden halen, belacheljik maken, op hen spugen, buitensluiten, pesten, treiteren en vul maar aan, zijn allemaal uitingen van angst. Ook jaloezie, woede, frustratie, kritiek leveren, klagen, zeuren en zaniken, manipuleren, intimideren en boos zijn horen bij leven vanuit angst. Niets meer en niets minder.

Onze paplepel veranderen

En dat betekent niet dat je dergelijk gedrag moet accepteren, tolereren, goedkeuren of goed vinden. No way! Het betekent wel dat het dus geen enkele zin heeft hetzelfde soort gedrag te vertonen. Dat is namelijk waartoe we snel geneigd zijn en dat is wat we van jongs af aan leren… We leren van jongs af aan dat we mogen terugslaan als iemand ons slaat. Sterker nog, dat we moeten terugslaan om onszelf te verdedigen. We krijgen het met de paplepel ingegoten, maar moeten we die lepel niet met iets heel anders gaan vullen? We dienen de wereld, onze wereld, niet met oog om oog, tand om tand.

De reis van 3D naar 5D

En is het niet veel sterker en krachtiger als we door een groeiend bewust zijn en onze collectieve mensbewustzijnsgroei (ik verzin em ter plekke…) anders gaan reageren? Liefdevol en met compassie? In de wetenschap dat het helemaal niets liefdevols toevoegt als we terugschelden, pesten of zelfs slaan? Dat dit terugdoen, boontje komt om zijn loontje, wie kaatst moet de bal verwachten juist dat in stand houdt wat we niet willen; een samenleving van en vol van angst en dus geweld, haat en afgescheidenheid, oftewel de derde dimensie?

Reageren op 5 dimensionaal-niveau

Want het kan echt anders, vijfdimensionalireger en wat een prachtwoord ook weer! En sinds ik me dit realiseer, gaat het me een stuk makkelijker af vriendelijker met mensen om te gaan die me een kunstje flikken. Komt ie, mijn openbaring op dit gebied. **Nog even volhouden, we zijn er bijna…**

Door heel bewust aan boord te stappen en te reizen naar de vijfde dimensie, worden we steeds bewuster. En als we bewust zijn, kunnen we anders reageren op mensen die iets doen wat we niet leuk vinden. Ik ben me steeds bewuster dat mensen die leven vanuit angst alleen maar kunnen reageren vanuit angst. En angstreacties zijn nooit mooi. Het besef dat mensen reageren vanuit angst, zorgt ervoor dat ik heel makkelijk afstand kan nemen van de derde dimensie en een stapje terug kan doen, vaak letterlijk. Door zelf te reageren vanuit liefde en dus met vriendelijkheid en begrip voor het denk-, voel,- en doevermogen van die ander, lukt me dat steeds beter **Don’t worry, we hebben de daling ingezet…**

Je wordt er zelf beter van en het is nog 5D ook!

Daarvan heb ik zelf de meeste profijt! Niet die ander, maar ikzelf… Niet bewust om mezelf te verrijken of bevoordelen, maar als gevolg van mijn veranderende staat van zijn. Omdat ik door op een 5D-manier te reageren voor het grote algehele belang (the higher good for all) mijn energietrillingsniveau hoog hou en daardoor meer en meer gelijkgestemden en gelijkgestemdheid aantrek in het grote kwantumveld.

En zo reizen we gezamenljik met steeds meer vreugdevolle mensenzielen, langzaam maar zeker van de derde naar de vijfde dimensie, waar we niet langer leven vanuit angst, maar vanuit liefde. En laat deze transormatiereis van 3D naar 5D teweegbrengen nou net mijn zielsmissie zijn en mijn levensvreugde (joy) tot aan de rand toe voeden…

Terug in het nu op Planeet Aarde.

Dankjewel dat je gebruik maakte van mijn krachten om met me mee te reizen naar 5D. Over enkele minuten landen we in het hier en nu. Ik wens u een gelukkig verblijf toe op Planeet Aarde en hoop u snel terug te zien in de vierde of vijfde dimensie. Tot de volgende keer!

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!