Venkelsoep met gegratineerde geitenkaas

Venkelsoep met gegratineerde geitenkaas

door | Recept

Deze soep is verrukkelijk en staat hier al jaren regelmatig op het menu. Ook als je niet zo van venkel houdt, vind je deze soep misschien wel lekker. De geitenkaas maakt deze soep helemaal af.

 

 

Geitenkaas en venkel

In deze soep gebruik ik geitenkaas, omdat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koekaas.Dat komt doordat de vetbolletjes in geitenmelk kleiner zijn en de eiwitten lichter verteerbaar dan in koemelk. Venkel brengt de ingewanden tot rust. Een prima en gezond recept dus voor de spijstvertering en je darmen!

Ingrediënten voor vier personen

* Venkelknol, een grote of twee kleintjes, gebruik het loof voor de garnering.

* Ui, een.

* Knoflook, twee tenen.

* Geitenkaas, circa 200 gram geraspte. Geitenkaas met koriander is erg lekker in deze soep. Je kunt natuurlijk ook zelf korianderkorrels toevoegen.

* Geitenkaas, zacht romige, 150 gram.

* Groentebouillon, 1 liter.

* Bakolijfolie.

Zo maak je de venkelsoep met geitenkaas

* Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de zeer fijngesneden ui, knoflook en venkel aan.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. 

* Laat 10 minuten zachtjes koken.

* Voeg de geraspte geitenkaas en 3/4 van de zacht romige geitenkaas toe aan de soep.

* Laat in nog circa 10 minuten de kaas smelten en de soep verder garen.

* Pureer de soep met de staafmixer als je geen stukjes venkel in je soep wilt.

* Schep de soep in soepkommen of borden.

* Verdeel de overgebleven  geitenkaas voorzichtig over de soep.

* Zet de soepkoppen of borden onder een hete gril of in een hete oven en laat de kaas gratineren en goudbruin worden.

* Garneer met het loof van de venkel.

Dien de soep heet op en geniet ervan. Eet smakelijk!

 

Zorg goed voor jezelf

Sharing is caring!