Vier de liefde en het leven

Vier de liefde en het leven

door | Leven

Het is Valentijnsdag. Vandaag vier ik niet alleen de liefde, maar vooral ook het leven. 

Commercieel circus

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De dag die voor velen symbool is geworden voor de vercommercialisering van de liefde. De dag waarop het tegenwoordig gaat om het krijgen van cadeautjes van je geliefde. In mijn optiek heeft Valentijnsdag helemaal niets te maken met cadeautjes of met krijgen. Roze kussentjes in hartvorm,  hartvorminge kaarsjes, mierzoete roze cakejes  en ander snoepgoed in alweer die hartvorm en ‘I love you-teddyberen’, uiteraard voorzien van roze hartjes, hebben, hoe leuk ook, niets te maken met de liefde. Ik doe dan ook niet mee aan deze commerciële toestand die vooral leidt tot zinloze en nutteloze aankopen. 

Vier de liefde

Wat ik wel doe is de liefde vieren! Niet alleen op Valentijnsdag, maar iedere dag! Iedere dag vier ik de liefde en het leven, dan heb je gelijk twee vliegen in één klap… ;-). De liefde vieren hoeft geen geld te kosten! Liefde geven, aardig zijn, oprecht geïnteresseerd zijn in die ander, aandacht hebben en aandacht geven, ècht luisteren, met elkaar van de bank vallen van de lach, intense gesprekken voeren, tegen elkaar aankruipen in koude nachten, samen eten en intens genieten van elkaar, dat bedoel ik met het vieren van de liefde.

Vier het leven

Het leven vier ik door iedere dag opnieuw dankbaar te zijn. Voor weer een nieuwe dag. Voor een goede gezondheid. Voor mijn lieve mannetje. Voor mijn schattige poezendiva’s. Mooie vrienden. Voor mijn prachtige huisjes (ook voor mijn huisje in het bos in Drenthe). Dat ik de rekeningen kan betalen. Dat ik kan dansen. Lachen. Zingen. Dankbaar zijn, blij zijn met wat ik heb, kan en doe en intens genieten van wat er allemaal mogelijk is. Dat bedoel ik met het vieren van het leven.

Valentijnsdag

Vanavond gaan Martin en ik lekker uit eten. Op Valentijnsdag ja. Omdat we nu eenmaal erg veel van eten en uit eten gaan houden. Zonder beertjes, kussentjes, kaarsjes en andere cadeautjes.  Maar met elkaar. Om de liefde te vieren. Maar vandaag vooral om even stil te staan bij het mooie leven dat we samen mogen leven. Vier de liefde en vooral vier het leven. Fijne Valentijnsdag!

Lees ook deze blogartikelen

Social media

Sharing is caring!