Jolandatoet.nl

Vier de liefde!

door | Liefde & Geluk, Spiritualiteit

Het is Valentijnsdag; de ultieme dag om de liefde te vieren!

Vier de liefde!

Vandaag vier ik de liefde. In al haar prachtig mooie facetten. Zo vier ik mijn intense liefde voor het leven en alles wat daar voor mij bij hoort; mijn liefde voor schrijven, voor de natuur, voor reizen en voor het feit dat ik nog steeds zo veel leer van en in dat leven. Ik vier mijn liefde voor eten en ik vier ook de liefde van Martin voor koken. Want hoe heerlijk is het om met een man getrouwd te zijn die iedere dag de pannen van het dak kookt? Pure liefde!

Meer liefde!

Natuurlijk vieren wij vandaag ook onze liefde. En eigenlijk moet ik schrijven natuurlijk vieren wij ook vandaag onze liefde. Want wij vieren de liefde voor elkaar en ons mooie leven samen iedere dag. Dat uit zich niet alleen door lekker koken en eten, maar ook door dansen en zingen. Bijna iedere dag dansen we samen en zingen we zelfbedachte liedjes met elkaar. Ik wens Martin zestig keer per dag ‘veel succes met zijn conference call’ als hij gaat bellen voor zijn werk. Hij proost minimaal twee keer per dag met me op het leven onder het mom van ‘Hebben we al geproost vandaag?’.  En ooooow, de keren dat je ons kunt wegdragen omdat we samen de slappe lach hebben. Ontelbaar en vrijwel dagelijks, ook omdat we helemaal onszelf kunnen, mogen en durven zijn bij elkaar. Pure liefde!

Nog meer liefde!

Uit liefde voor het leven kijken we tegenwoordig samen het jeugdjournaal. Omdat het veel liefdevoller is dan het grote mensen-journaal. Samen voelen we enorme liefde voor onze poezendiva Lhasa de poes. Ook middenin de nacht als ze achter een denkbeeldig of echt (wie zal het zeggen?) iets aanjaagt en al mauwend sprintjes trekt van bed naar voordeur en weer terug… Onze gemeenschappelijke grote liefde reizen die we nu zo ontzettend missen. Maar ook de liefde voor onze Moos de bus waarmee we af en toe lekker een dagje weggaan. De liefde voor ons huis, waar we hopelijk weer heel vaak lieve vrienden mogen ontvangen. En de liefde voor elkaar. En ja hoor, we kunnen en willen elkaar ook regelmatig achter het behang plakken. Ook dat is pure liefde!

Zelfliefde!

Vandaag vier ik ook de liefde voor mezelf. Zelfliefde is onvoorstelbaar belangrijk. Omdat je je echt energieker en positiever voelt, een steeds positievere levenshouding ontwikkelt, veel beter opgewassen bent tegen stress, negativiteit en dingen die anders lopen in het leven dan je zou willen. Zelfliefde maakt gelukkig. En laat liefde en geluk nou perfect mixen en matchen en samensmelten. Alle reden dus om hier weer eens extra bij stil te staan en zelfliefde te vieren op de dag van de liefde.

Valentijnsdag!

Vandaag is het Valentijnsdag en (ook) wij vieren die anders dan andere jaren. Maar we vieren het wel; met alle liefde die we maar in ons hebben. Ik vier de liefde en ik hoop jij ook. Mooie en liefdevolle Valentijnsdag!

Meer liefde?