Jolandatoet.nl

Vraag maar raak! #1

door | Lifestyle, Politiek

Vorige week vroeg ik lezers om vragen te stellen over dingen die ze van mij willen weten. Dat heb ik geweten! Vandaag de antwoorden op een aantal van jullie vragen.

Jeeeeeetje mineetje, wat veel!

Wat heb ik veel vragen gekregen van jullie, vooral via Instagram. En hoe mooi en leuk is het dat er geen onvertogen woord gevallen is? Dat we met respect voor elkaars mening, ook als die anders was en is, op elkaar hebben gereageerd en met elkaar hebben gesproken? Dankjulliewel voor zoveel vragen en zoveel mooie gesprekken!

Heel hartelijk bedankt ook alle mensen die mij hebben bedankt voor het schrijven van mijn artikelen, leuk om te horen dat jullie er veel aan hebben!

Blog uit de klauw

Omdat ook dit blog weer volledig uit de klauw dreigde te lopen voor wat betreft lengte, heb ik besloten het in twee delen aan je aan te bieden. Vandaag deel 1 en binnenkort verschijnt deel 2.

Vraag maar raak!

Wil jij ook een vraag aan me stellen en dat mag ook iets heel anders zijn dan over politiek en/of Covid? Stel em gerust door het sturen van een e-mail naar leefjejoy@jolandatoet.nl of via Insta.

De vragen en antwoorden van vandaag, daar komen ze.

Jij stemt op FvD; ben jij extreem rechts?

Ha, ha, interessante vraag! En nou ga ik iets doen wat ik nooit eerder deed en hierna ook nooit meer ga doen… Ik ga je een inkijkje geven in onze vrienden- en kennissenkring, zodat je zelf een beeld krijgt bij mij en mijn levensinstelling. Want ik kan hier natuurlijk heel hard gaan roepen dat ik niet extreem rechts ben, maar meestal werkt dat averechts. Daarom doe ik dat dus niet. Bekijk mijn vrienden- en kennissenkring en vorm zelf je oordeel. Dit vond ik trouwens superleuk om te doen, omdat ik hier nog nooit bij stil gestaan heb en zelf eigenlijk best verrast was door de uitkomst…

Nationaliteit/achtergrond/cultuur
Ik heb vrienden en kennissen (met een achtergrond) uit België, China, Duitsland, Engeland, Griekenland, Iran, Nederland, Noorwegen, Suriname, Thailand, Turkije en zelfs eentje uit de Achterhoek…

Het zijn twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers, zestigers en begin-zeventigers.

Hun geloofsovertuiging? Atheïst, christelijk, katholiek, islamitisch, Nederlands hervormd en misschien meer, maar dat weet ik zelf niet…

Gezinssamenstelling en burgerlijke staat;  alleenstaande mannen met kinderen, gescheiden vrouwen en mannen, mensen met kinderen, mensen zonder kinderen, zowel bewust als ongewenst kinderloos, mensen met kinderen in de leeftijd basisschool, middelbare school en mensen met kinderen die het ouderlijk huis verlaten hebben, getrouwde mensen; sommige voor de kerk getrouwd, andere niet. Samenwonende mensen, alleengaanden en sommige zijn opa en oma of willen dat graag worden.

Seksuele geaardheid; bi, hetero, homo en lesbo.

Mijn achtergrond; ik ben joods, mijn joodse opa is met vrouw en drie kleine kinderen in WOII afgevoerd naar Westerbork en vervolgens verschillende vernietigingskampen. Mijn opa en zijn kinderen hebben het overleefd. Zijn vrouw, Bertha Trompetter – Salomons is op 13 juni 1943 vergast in Sobibor, Polen.

Mijn vrienden en kennissen wonen verspreid door het hele land en als je het zo bekijkt is het een zeer gemêleerd gezelschap. En precies dat past bij mij en bij ons. Wij richten ons altijd op de overeenkomsten tussen mensen. En wat al deze mensen met elkaar gemeen hebben is dat ze mens zijn. Mens. Zijn.

Ik heb op Sigrid Kaag gestemd, omdat ik dacht dat ze goed zou zijn voor het klimaat. Nu heb ik spijt. Wat kan ik doen?

Niets! Je kunt niet je stem ongedaan maken of alsnog op iemand anders stemmen. Neem je verantwoordelijkheid en doe wat binnen jouw vermogen ligt zo goed mogelijk te zijn voor het klimaat, milieu en de natuur. Meer kun je op dit moment niet doen. Wees niet te hard en streng voor jezelf; jezelf straffen omdat je achteraf vindt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt, is niet constructief. Wel constructief is dit te zien als leemoment, zodat je de volgende keer een voor jou betere keuze maakt als je gaat stemmen. Bovendien moeten we afwachten wat er in de nabije toekomst daadwerkelijk gaat gebeuren. Dat weten we nog helemaal niet, dus misschien valt het wel heel erg mee! Blijf positief, blijf zelf nadenken, leef vanuit je hart en leef je joy!

Als jij in de politiek zou zitten, zou ik zeker op je stemmen. Idee om de politiek in te gaan?

Nee! Alles in mij schreeuwt nee op de vraag of ik de politiek wil ingaan. Ik kan het niet! Ik kan niet schijnheilig doen, anderen naar de mond praten, doen alsof ik het ergens mee (on)eens ben, anderen continu in de rede vallen en urenlang onderuit gezakt in een ‘zetel’ hangen om ongeïnspireerd op mijn mobiel te scrollen omdat ik het niet kan opbrengen naar het slap gewauwel van anderen te luisteren… Ik kan het niet en jongens, ik wil het ook niet. Als iemand daar niet geschikt voor is, ben ik het wel… Ik zou kapot gaan van verveling en binnen 2 dagen ruzie hebben met heel veel partijkartelleden, omdat ik wèl zeg waar het op staat en het anderen heel direct laat weten als ik vind dat ze manipuleren, liegen en bedriegen. Zonde van mijn tijd en energie. En vooral zou ik er doodongelukkig van en door worden, dus nee, ik sla graag over. Maar… superlief dat je op mij zou stemmen!

Verlies je vrienden omdat je tegen corona bent?

Nee, ik verlies geen vrienden en nee, ik ben niet tegen corona, maar tegen het huidig overheidsbeleid. Voor mijn vrienden ben ik wie ik altijd was; altijd in voor iets geks of nieuws, eigenzinnig, maar ook sociaal, grappig en intelligent. Mochten er vrienden zijn die afhaken omdat ik anders over dingen denk dan zijzelf, dan zie ik die mensen niet als vrienden en heb ik daar vrede mee.

Wat nu juist zo leuk is; de afgelopen periode maak ik veel nieuwe vrienden. Het lijkt wel of ze uit de lucht komen vallen! Ik ontmoet veel gelijkgestemde mensen en dat is zo mooi en positief. Het tegendeel lijkt waar; ik maak veel nieuwe vrienden en mijn bestaande lijken allemaal te blijven.

Waarom schrijf je opeens artikelen over politiek?

Goede vraag! Ik schreef zelden tot nooit over politiek, omdat ik mij er niet heel erg mee bezig hield. Omdat mij vanaf de allereerste persconferentie (die ik nu trouwens nooit meer bekijk) het gevoel bekroop dat dingen niet klopten (vooral het feit dat vanaf het eerste begin vaccineren als enige mogelijkheid werd gezien) ben ik meer onderzoek gaan doen.

Ik schreef eerder niet over politiek, omdat ik dat niet gepast vond op een zakelijke website. Omdat jolandatoet.nl een privéwebsite is, wil ik hier ook graag over politiek schrijven. Om andere mensen te laten zien wat er in mijn optiek werkelijk gebeurt in en met de wereld. Ik krijg van niets of niemand geld om welke mening dan ook uit te dragen en heb er aantoonbaar geen enkel persoonlijk belang bij om te schrijven wat ik schrijf.

Eigenlijk doe ik wat ik altijd deed; ik beschrijf hoe ik de wereld zie. En nu ook op politiek vlak.

Maar je kunt toch niet de hele wereld veranderen?

Nee, ik kan niet de hele wereld veranderen. Maar ik kan wel mijn eigen leven en wereld veranderen en van daaruit andere mensen laten zien wat er momenteel gebeurt.

Ik wil de wereld daarmee een klein beetje mooier maken, zodat we nu het echt nodig is, actie kunnen nemen en we niet straks massaal zeggen ‘wir haben es niet gewusst’…

De wereld mooier maken begint altijd bij jezelf. Je realiseert een sneeuwbaleffect waardoor steeds meer mensen de wereld een beetje mooier maken. Voor mij houdt de wereld mooier maken in dat ik mensen de wereld laat zien zoals deze nu in mijn ogen is. En dat doe ik niet omdat ik zo nodig op een terrasje wil zitten, maar omdat we onze vrijheid kwijt zijn en steeds meer vrijheden ‘vrijwillig’ afstaan… Hoe meer mensen dat gaan inzien, hoe beter, omdat we dan gezamenlijk echt iets kunnen doen.

Ben je nooit kwaad op mensen omdat ze niet zien en begrijpen wat er gebeurt?

Nee. En ja. Ieder mens heeft zijn eigen les te leren in dit leven. Daarom probeer ik anderen niet te veroordelen. Maar ook ik ben maar een mens… En soms ben ik pislink omdat ik me afvraag of je wel helemaal goed bij je paasei bent als je niet ziet wat er nu gebeurt. Maar met woede bereikt niemand iets, ook ik niet. Dus daarom doe ik echt mijn uiterste best om altijd respectvol en zonder oordeel te zijn en blijven naar andere mensen.

Maar natuurlijk maak ik me daar regelmatig kwaad over. Het feit dat jij ‘geen last’ hebt van de avondklok, betekent toch niet dat het invoeren van een avondklok normaal is? Of dat andere mensen er geen last van hebben? De meeste mensen hebben inderdaad geen flauw benul van het zwaard van Damocles dat ze zelf boven hun eigen hoofd hangen…

Kritische tegenstanders van het huidig overheidsbeleid als ik, worden vaak gezien als egoïstisch. Nou joh, ik vind het egoïstisch dat het mensen allemaal geen ruk uitmaakt omdat dingen hen persoonlijk niet raken, terwijl het heel veel andere mensen wel raakt. Mij raakt het ook (nog) niet persoonlijk, maar dat betekent niet dat ik me niet bekommer om anderen. Wie o wie is er egoïstisch?

In je blog Uitslag stond een voorspelling wat er gaat gebeuren. Hoe kom je aan die voorspelling?

Mijn verwachting wat er komende tijd gaat gebeuren vind je hier. Het is mijn persoonlijke verwachting en geen voorspelling, maar dat terzijde. Ik verwacht dit op basis van wat er afgelopen jaar daadwerkelijk gebeurd is en hoe de partijen binnen het partijkartel gestemd hebben in de Tweede Kamer.

Hoe partijen stemmen en welk beleid er daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden, is vaak volledig anders dan wat partijen zeggen te gaan doen (verkiezingsbeloften). Die stemuitslagen gebruik ik voor mijn voorspellingen, omdat dit feitelijk weergeeft wat partijen willen en doen.

Ik hoop natuurlijk als geen ander dat mijn verwachtingen niet uitkomen! Want voor degenen die dat niet weten; ik reis normaal gesproken zo’n 2,5 maand per jaar over de wereld. In 2020/21 zou ik door Schotland, Noorwegen & Finland, Griekenland, Polen en Spanje reizen met mijn kampeerbus Moos de bus…

Helaas lijken de eerste van mijn verwachtingen nu al uit te komen… Daarover binnenkort ongetwijfeld meer.

Wat vindt Martin van jouw standpunten?

Martin deelt mijn standpunten en mening over Covid-19 en alles wat daarbij komt volledig. Ik vraag hem regelmatig dingen te controleren en hij draagt heel veel blogonderwerpen over Covid aan. Meer dan ik kan schrijven, er valt gewoon niet tegenaan te schrijven

Hij weet natuurlijk dat ik als geen ander heel snel verbanden leg tussen verschillende zaken en hij kan supersnel goede info zoeken die ik vervolgens verifieer en double check. Zo is er, ook op dit gebied, tussen ons een soort samenwerking ontstaan; we verbazen ons trouwens ook nog steeds over heel veel dingen, omdat ze zo ongeloofwaardig, bizar en onwerkelijk lijken.

Ben jij een wappie?

Wat een leuke vraag! Om te beoordelen of ik een wappie ben, moet ik eerst weten wat dat is…

Mensen die kritische vragen stellen over het coronabeleid en de maatregelen, worden weggezet als wappie. Dat geeft heel precies weer hoe er gedacht wordt over mensen die zelf nadenken en hun eigen mening vormen. Als dat de definitie is van wappie, wil ik er graag een zijn!

In termen als corona-ontkenner, egoïst, a-sociaal, corona-hooligan en vandaal herken ik me helemaal niet, simpelweg omdat ik dat niet ben.

Als met wappie wordt bedoeld mensen die de waarheid niet onder ogen willen of kunnen zien en die niet begrijpen wat er werkelijk aan de hand is, zou je jezelf ook eens de vraag moeten stellen wie er nu eigenlijk wappie is. Degene die goed nadenkt over alles en alles double checkt op feiten of degene die met een mondkapje op zijn fiets zit en zelfs in de buitenlucht bang is voor alles, het leven en misschien wel het meest voor zichzelf? Wie o wie is de ware wap?

Hou jij je aan de coronamaatregelen?

Ja! Eerlijk gezegd denk ik dat er maar weinig mensen zijn die zich al zo lang en zo goed aan de maatregelen houden als ik. Dat kan ik ook makkelijk doen, omdat ik niet naar mijn werk hoef en dus nauwelijks in contact kom met andere mensen. Ik hou me aan de 1,5 meter regel en draag een mondkapje als dat verplicht is. Ik draag in de buitenlucht geen mondkapje, omdat van (niet medische) mondkapjes is aangetoond dat ze zinloos zijn en vaker kwaad doen dan goed.

Ook maakt het groot verschil dat ik momenteel in mijn (vrijstaande) huisje in het bos in Drenthe woon en niet in mijn appartement in Amsterdam. Martin doet meestal alleen boodschappen en we hebben allebei geen kinderen en geen ouders en broers of zussen. 

Ik ben alleen nog maar met Covid bezig en maak me grote zorgen, hoe ga jij met Covid om?

Hele goede vraag! Ik ben dagelijks bezig met Covid; ik lees ‘het nieuws’ op mainstream media vluchtig omdat dit in mijn optiek vaak fake news is… Ik lees artikelen over wetswijzigingen e.d. omdat deze de nabije toekomst bepalen. Ik kijk niet naar de persconferenties; je hoort en ziet toch wel wat er verandert en eigenlijk verandert er niet echt iets… Ik kijk nooit naar het journaal en heel af en toe naar het Jeugdjournaal. Ik kijk vrijwel geen tv, omdat werkelijk alle programma’s op bijvoorbeeld RTL 4 doorspekt zijn met corona-desinfo en ik daar geen tijd en energie aan wil verspillen.

Wat ik wel doe is artikelen lezen op alternatieve media en die verder onderzoeken. Ook draagt Martin een flinke steen bij hierin. We lezen, bekijken en onderzoeken samen wat we willen. Maar, we sluiten ons ook zeer regelmatig af voor de boze buitenwereld als we daaraan behoefte hebben.

Ik focus voornamelijk op joy; levensvreugde. Omdat ik leef vanuit het idee dat joy zorgt voor nog meer joy en je hiermee gelijkgestemde mensen aantrekt. Hierover binnenkort echt meer. Ik leef al een groot deel van mijn leven volgens de principes van de Wet van Aantrekking en daarom focus ik op positiviteit en geluk en vooral op wat ik wèl wil.

Als ik schrijf over wat ik niet wil zoals over het coronabeleid en politiek, zorg ik ervoor dat ik dat vanuit positiviteit en me goed voelen doe (flow en joy) en nooit vanuit woede of boosheid. Als ik ergens kwaad over ben, schrijf ik er niet over.

Binnenkort meer hierover op dit blog. Vanuit mijn joy leven zorgt ervoor dat ik me bijna altijd goed voel over mezelf en mijn leven, zelden chagrijnig ben en nooit lang in een dip zit. Het werkt echt, omdat ik continu focus op wat ik wèl wil = me goed voelen en niet op wat ik niet wil = me slecht voelen. Binnenkort meer info over leven vanuit je joy!

Meer informatie?

Mensen vragen mij om meer informatie over bepaalde (sub)onderwerpen. Ik probeer hiermee rekening te houden, maar schrijf geen artikelen op verzoek. Ook vanwege de beperkte tijd die ik hiervoor beschikbaar stel. Wil je meer info, lees dan eerst ook mijn eerdere politiekgerelateerde artikelen. Je vindt ze hieronder in volgorde van publicatiedatum, het meest recente artikel staat bovenaan links. En ja, het zijn heel lange artikelen. Maarre als ik in staat ben ze te schrijven, ben jij in staat ze te lezen, toch? Lezen in meerdere etappes kan natuurlijk ook!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Categorieen

Alle artikelen over politiek