Waarom je zelden je slechte momenten deelt met de wereld

Waarom je zelden je slechte momenten deelt met de wereld

door | Geluk, Mindset

We laten in de regel alleen onze mooiste, gelukkigste en positiefste momenten zien op social media. Is dat echt alleen maar omdat we de schone schijn willen ophouden dat ons leven perfect is, of zou er misschien nog een reden kunnen zijn? Ik denk het wel en het antwoord is hartstikke eenvoudig!

Perfecte wereld

Ja, er zijn echt mensen die willen doen laten geloven dat hun leventje perfect is en ze nooit iets vervelends, pijnlijks, verdrietigs of anderszins ellendigs meemaken in het leven. Eerlijk gezegd denk ik dat dit voorbehouden is aan piepjejonge, onbevangen mensen die gelukkig nog niet zoveel meegemaakt hebben in het leven. Want joh, als je toch een klein beetje levenservaring hebt, begrijp je echt wel dat helemaal niemands wereld perfect is. Ja toch?

Waarom laten we dat niet zien?

Als je ook maar een klein beetje ouder en dus wijzer geworden bent, realiseer je je maar al te goed dat het leven niet alleen maar leuk is. Maar waarom, o waarom toch, laten we dat dan in de regel niet zien aan de wereld en tonen we alleen die leuke, mooie, positieve en gelukkige momenten? Het antwoord is hartstikke eenvoudig!

Niet willen = niet kunnen

Je kunt vaak de minder mooie momenten in je leven niet vastleggen en laten zien! Het is naar mijn mening vaak helemaal geen onwil, maar onkunde. Leuke, mooie momenten laten zich makkelijker vastleggen, simpelweg omdat je ze verwacht. Als je een mooie tempel bezoekt, verwacht je daar dito foto’s te kunnen maken. Je gaat staan en klik klik klik, je staat op de foto, al dan niet door jezelf of door een ander gemaakt. Op het moment dat je een aanrijding met je auto krijgt, verwacht je dat doorgaans en normaal gesproken niet. Bovendien ga je niet op je dooie akkertje mooi klaarzitten om een fotootje te maken, maar je zet je schrap en kan niet anders dan laten gebeuren wat gebeurt. Op momenten dat je overleeft ben je nooit bezig met het maken van het perfecte plaatje. Je hersenen hebben op dat moment namelijk iets veel belangrijkers te doen; zorgen dat je overleeft.

Aandacht in het moment

Op het moment dat je minder leuke dingen mee- of doormaakt, leef je volledig in dat minder leuke moment. Toen ik moest overgeven in een overvolle bus in Myanmar was ik bezig met overleven en niet met het maken van een foto om de wereld te laten zien dat mijn leven echt niet altijd leuk is. Martin gelukkig ook niet… Die zocht en vond (!) plastic tasjes, doekjes en cola om de vreselijke smaak te verdrijven, de held! Als we ruzie hebben, zijn we niet bezig met social media, maar met gelijk krijgen, schelden en de ruzie uitvechten. En natuurlijk vraag je je tandarts niet om een leuke selfie met je te maken net na je wortelkanaalbehandeling (ook niet ervoor trouwens…), als je een doos eieren in de supermarkt kapot laat vallen, maak je doorgaans geen foto en als je kromligt van de buikpijn na een glutenfout ben je meestal niet in de stemming voor een leuk onderonsje op internet. En dat is vast herkenbaar.

Mindfulness

Eigenlijk heel logisch en ook best een beetje gek; je leeft in minder leuke situaties volledig met aandacht, helemaal in het moment. Je focust op de minder leuke gebeurtenis of situatie of op overleven in het nu, hartstikke mindful dus. Gek is dat we dat dus minder of zelfs helemaal niet doen op leuke momenten waar we verwachten de ultieme Insta-foto te kunnen maken.

Living in the moment

Het leven kent voor iedereen momenten die we hoe dan ook liever voor onszelf houden en dat is helemaal prima. Het feit dat je niet je bloedneus, overvolle vuilnisbak, vetvlek op je broek en je lege wc-rollen laat zien aan de rest van de wereld, betekent niet dat je niet authentiek bent. Ben je mal! Je leeft lekker in het moment en dat moment vraagt om andere aandacht dan social media-aandacht.

Real perfect life

Het feit dat je in minder mooie situaties helemaal in het moment zelf leeft, verklaart mede waarom er maar zo weinig mensen zijn die hun slechte momenten delen op social media. En nee, dit is geen pleidooi om dan maar vaker slechte momenten te ervaren of mee te maken, maar wel om vaker met volledige aandacht in het moment te leven. Ook en juist als het mooie, gelukkige en positieve momenten zijn. Want weet je; Real life isn’t perfect and perfect life isn’t real!

Maak je leven leuker!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!