Waarom zou je je droomleven willen leven?

Waarom zou je je droomleven willen leven?

door | Geluk, Lifestyle

Je droomleven leven. Is dat weer zo’n hysterische modegril die voor helemaal niemand is weggelegd? En bovendien niet realistisch en onhaalbaar?  Want uh, er moet toch echt gewoon keihard gewerkt worden voor de centen en dat heeft helemaal niets met droomleven te maken, eerder met nachtmerries. Leuke modekreet offe, zijn er toch mogelijkheden?

Het leven van je droomleven is leuk!

De reden waarom mensen het leven van hun dromen willen leiden, is simpel. Het is leuk! Het is toch veel leuker om een leuk en zelfgekozen leven te leiden dan een leven omdat het zo hoort? Of omdat je vindt dat je dingen moet? Jezelf in een keurslijf perst omdat iedereen dat doet? Tot je 70e aan het werk gaat, omdat je anders een pensioengat hebt, wat je hoe dan ook blijkt te hebben als je eenmaal 70 bent… Altijd binnen de lijntjes kleuren? Of lekker doen wat je zelf wilt, eigen keuzes kunnen, durven en mogen maken, je eigen levenspad bewandelen, dingen doen die je leuk vindt en omdat je ze wilt doen, je passies en dromen leven, alles uit jezelf en je leven halen en ervoor zorgen ervoor dat je je energieker, positiever en gelukkiger voelt.

Heel veel redenen om toch vooral je droomleven te leven

Waarom zou je je droomleven nu eigenlijk willen leven? Nou, hierom, je:

* Wordt er gelukkig van.
* Wordt flexibeler.
* Trekt je niets aan van de mening van andere mensen.
* Wordt en bent je authentieke zelf.
* Ontwikkelt een positieve levenshouding.
* Bereikt je doelen.
* Doet wat je leuk en belangrijk vindt in het leven.
* Krijgt meer zelfvertrouwen.
* Wordt creatiever.
* Ontwikkelt je probleemoplossend vermogen.
* Ziet het leven niet als vanzelfsprekend.
* Treedt buiten je comfortzone.
* Krijgt meer energie.
* Haalt meer voldoening uit het leven.
* Bent trots op jezelf.
* Leeft je mooiste leven.
* Ontwikkelt jezelf.
* Bewandelt je eigen pad.
* Groeit als mens.
* Neemt verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven.
* Verzint geen smoesjes meer.
* Ontdekt wat je ècht wilt in en met je leven.
* Geeft je leven zin.
* Weet dat je altijd een keuze hebt in het leven.
* Beseft dat je grote invloed kunt uitoefenen op het verloop van je leven.
* Hebt plezier in het leven.
* Voelt je gelukkiger.
* Leven is echt veel korter dan je denkt, dat klinkt ongezellig, maar het is wel wat het is. Hoe snel raast jouw leven voorbij? Het mijne behoorlijk snel.
* Vul zelf aan met jouw persoonlijke redenen.

Iedereen kan het

Het leiden van je droomleven is voor iedereen weggelegd. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met je beperkingen, maar het is mogelijk. Als je geen benen hebt, zul je nooit het wereldrecord marathonlopen verbreken, maar het is mogelijk om zonder benen en met hulpmiddelen een marathon te lopen. Als je rekening houdt met je beperkingen, kun je een heel eind komen. Zeker als je je daarbij focust op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden. En neeeeee, nu niet gelijk gaan mekkeren over geld, daarop kom ik zo terug.

Hot, hip & happening

En of het nou een modekreet is of niet, het leven van je dromen voelt een stuk leuker dan het leven van een leven dat je niet wilt. Enne, boeit jou het of iets hot, hip & happening of juist helemaal niet trendy en vet is…

Niet voor de poes die smoes

Helaas pindakaas zijn er heel veel smoezen, excuses en andere obstakels te bedenken waardoor jij jouw doormleven nou net niet kunt leven. Geen geld, de kinderen, geen tijd, je ouders, je werk of juist het feit dat je geen werk hebt. Als je wilt, is er altijd een bij jou passend excuus voor handen…

Altijd makkelijk?

En nee, natuurlijk is het niet alleen maar en altijd makkelijk  en eenvoudig om zomaar eventjes je droomleven te leven. Echt niet! Om je droomleven te kunnen leven, moet je niet alleen weten wat je wilt, maar ook een concreet plan maken. Zonder plan is een droom slechts een droom die nooit uitkomt. Oftewel ‘a goal without a plan is just a wish’. Logisch, je kunt niet verwachten dat er zomaar vanzelf een droomcamper naar je toe komt rijden terwijl jij op de bank paprikachips zit te eten. Je moet er wel iets voor doen en je zult er ongetwijfeld ook dingen voor moeten laten.

Leef je dromen!

Maak een concreet plan met concrete resultaten. Bijvoorbeeld:
* Op 1 januari 2022 heb ik 15.000 euro gespaard en vlieg ik naar Bangkok voor het begin van een reis van 3 maanden.
* Op 14 augustus 2021 begin ik met de bouw van een huis in Amersfoort.
En natuurlijk kosten dromen geld, maar je gewone huis, tuin- en keukenleven kost ook geld. Ga sparen, kijk waarop je kunt bezuinigen, zoek betaalbare alternatieven. Vergeet niet dat er altijd alternatieven zijn, echt altijd! Stel je doelen vast, pas je plannen gaandeweg aan en voer ze uit. Dat kan niet altijd vandaag of morgen, neem de tijd die je nodig hebt en geniet van het proces. En dan is het echt mogelijk om je droomleven te leven; ook voor jou! 

Bijpassende blogs, zeker lezen als je je dromen wilt leven

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!