Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Waarvoor we het allerbangst zijn in het leven

door | dec 25, 2022 | Angst, Spiritualiteit

Waarvoor we het allerbangst zijn in het leven is…

We zijn voor van alles en nog wat bang in het leven, voor de dood, spinnen, voor ziekte, kikkers, voor verlies, honden, voor schaarste & tekort, slakken en dan vooral dat je er met je blote voet bovenop gaat staan en voor nog ontelbaar veel andere dingen.

Maar het allerbangst zijn we misschien wel voor het leven en voor… onszelf!

Bang voor het leven

Angst voor de dood vinden we vrij normaal, over angst voor het leven hoor je niemand. En toch, heb ik zomaar het gevoel (of is het een diepgeworteld weten?) dat we nog banger zijn voor het leven dan voor de dood. Hoe verklaar je anders dat er zo relatief weinig mensen echt leven? Echt leven? Met echt leven bedoel ik hun dromen leven? Buiten de lijntjes kleuren? Zich nergens ene reet van aantrekken? Gewoon lekker doen wat ze zelf willen? Het leven leven dat ze willen leven en da’s een heel ander leven dan het leven dan ze wordt opgedrongen door de maatschappij, overheid, familie en andere beknellende banden.

Angst voor onszelf

Bijkomend bij bang zijn voor het leven is angst voor onszelf. We zijn bang voor het leven en we zijn nog banger voor onszelf! En dan niet zozeer dat we falen, fouten maken of mislukken, dat hebben we ingecalculeerd onder de noemer ‘de waarheid’… We zijn vooral bang voor onze eigen kracht. En daarom zien we overal mitsen en maren, beren op de weg en duizenden redenen om iets niet te doen. En daarom zijn we bang om keuzes te maken. We durven geen keuzes te maken en beslissingen te nemen…

We zijn krachtige wezens, maar voelen het niet

We weten doorgaans niet hoe sterk en krachtig we zijn, hoe intelligent en wijs, hoeveel we weten als we weer op onszelf, ons boerenverstand en onze intuïtie gaan vertrouwen, als we zelf gaan en vooral blijven nadenken. Als we onszelf zijn en op onze eigen wijsheid (en eigenwijsheid ook ja) vertrouwen.

Wat zou je doen als je zeker wist dat het zou lukken?

Wat zou ji bijvoorbeeld anders doen als je zeker wist dat het je zou lukken? Dat je zeker wist dat er niets mis zou gaan? Dat je zou slagen? Dat je enorm gelukkig zou worden van je beslissing? Dat je meer vrijheid in je leven zou ervaren dan ooit eerder? Dat het geen ‘weggegooid geld’ zou zijn? Dat je je zou afvragen waarom je er niet veel eerder aan begonnen was?

Wat houdt jou tegen?

En stel je nou eens voor dat je vanaf nu gelooft in en vertrouwt op jezelf? Gezien het simpele feit dat je inmiddels 20, 33, 46, 57, 69, 74, 88, 91 of 105 bent, ga ik ervan uit dat je prima in staat bent jezelf in leven te houden en dat je een superslimme meid bent. Als jij er nou ook eens vanuit gaat dat je prima in staat bent jezelf in leven te houden en dat je een superslimme meid bent, wat houdt je dan tegen om nu je droomleven te gaan leven? Je leeftijd? Bullshit! Je opleiding? Hell no! Je kinderen? Why? Je partner? Is misschien wel jouw partner in crime…

Verander je energieniveau, verander je leven

Iedere echte levensverandering begint met het veranderen van je gedachten, gevoel en gedrag oftewel je energiefrequentie. Als je begint met het positief veranderen van je gedachten, zit je altijd goed. Doordat je je gedachten verandert, verandert ook je gevoel, dit gebeurt grotendeels automatisch, is een leuk dingetje van het menselijk brein. Doordat je gevoel verandert, verander je ook je gedrag. Ik heb het hier expliciet over positieve verandering van. Hetzelfde geldt voor negatieve verandering, maar dat wil je natuurlijk niet.

Gedachten (=energie) >>> Gevoel (=energie) >>> Gedrag (= energie)

Omdat alles energie is, verander je hiermee de energie die als het ware om je heen hangt; je energievibratie oftewel energiefrequentie. Als jouw energie overwegend positief is, trek je meer positieve energie aan in je leven, want je trekt gelijkgestemde energie aan uit het grote kwantumveld waar alle energieën samenkomen.

Visualiseer en voel je droomleven

Beeld je vervolgens in dat ook jij je droomleven kunt leven. Visualiseer, zie het voor je en vooral; voel het! Ga dan bedenken wat je nodig hebt om jouw droomleven te leven. En vervolgens hoe je het gaat realiseren. Dus niet denken in problemen, beren op de weg en 3 miljoen redenen waarom het jou toch niet lukt, maar bedenk 3 goede manieren waarop het jou wel lukt.

Zorg voor positieve gedachten!

Laat je angst voor alles wat er mis kan gaan los, verander je energie, zie en vooral voel je eigen kracht, mogelijkheden en super power en begin nu met het leven van je droomleven.

Mocht ik jou kunnen helpen bij het leven van jouw droomleven? Reserveer dan hier jouw plekkie voor een mooie, nieuwe toekomst!

Geluk in 7 simpele stappen

In deze gratis pdf geef ik je 7 simpele stappen naar geluk.